Published On: Čet, lip. 7th, 2018

UHVAĆEN ZA IZRAZ: Selvedine, šta bolan pišeš ti?

Pišući o Dežuloviću i o tome kako ga je Oslobođenje oslobodilo dužnosti da oslobađa slobodarsko Sarajevo ropstva predaka i religije, i da ga vodi u slobodu, glede i unatoč svim nemanima koji se protiv toga bore,  Selvedin Avdić  napisao je sljedeće

“zajebana je stvar kad ti Dežulović povrijedi osjećaje. Odjednom se nađeš u čekaonici ispred psihijatrijske ordinacije zajedno sa ustašama, četnicima, neonacistima ostalih usmjerenja, tajkunima, pedofilima, ratnim zločincima, pljačkašima, prevarantima i sličnim manijacima kojima je taj novinar udario na emocije

da bi već u sljedećem pasusu zaključio sljedeće: 

..ali, mislim da smo mogli pretpostaviti da će kad – tad Dežulović povrijediti osjećaje Bošnjaka. Jer, bilo bi prilično arogantno pomisliti da su Bošnjaci, za razliku od ostalih naroda i narodnosti sa ovih prostora, imuni na Dežulovićeve nasrtaje na emocije.

Poskokov komitet za ravnopravnost naroda i građana traži od Selvedina Avdića, pod hitno da se izjasni,

Je li on tvrdi da su Bošnjaci imuni na “ustaštvo,  neonacizam raznih smjerova, tajkunstvo, pedofiliju, ratne zločince, pljačkaše, prevarante i slične manijake”, a da tek s drugim narodima dijele neimunost na nasrtaj  na emocije?

Iz teksta ispada da on to upravo tvrdi.

Ako to tvrdi, USAID bi morao uskratiti financije Zurnal.infu “nezavisnom” magazinu. Jer njihov jedan autor upravo je javno iznio jasnu rasističku tvrdnju.

Ne trebamo je uopće pojašnjavati dalje.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Oznake:, , , ,

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer