Published On: Fri, Apr 19th, 2013

Uhvaćen jedan osumnjičenik za napad u Bostonu, drugi u bijegu?!

Na Tehnološkom institutu u Massachusettsu (MIT) u SAD-u sinoć je ubijen policajac. Pucnjava u Cambridgeu dogodila se u sklopu potrage za osumnjičenicima za bombaški napad tijekom bostonskog maratona u kojemu je ubijeno troje, a ozlijeđeno 176 ljudi.
Glasnogovornik policije savezne države Massachusetts David Procopio rekao je kako motiv pucnjave nije poznat. MIT je nakon pucnjave blizu paviljona 32 izdao priopćenje u kojima se studentima naređuje da ne izlaze van te da se klone tog područja.
Nedugo nakon pucnjave u MIT-u policija se upustila u oružani sukob s navodnim kradljivcima automobila u Watertownu, gradu nedaleko od Cambridgea, prenosi USA Today.
Nije poznato jesu li dva događaja povezana međusobno ili s bombaškim napadom u Bostonu, ali policija je na napad uzvratila velikom prisutnošću, na mjestu pucnjave bilo je čak i oklopno vozilo. Policija je sumnjivca pod nišanom držala na podu.
Na mjestu zločina u Watertownu u jednom se trenutku začula eksplozija, a policija je novinarima i promatračima naredila da se odmaknu.
Policija je s helikoptera osvjetljivala mračnu četvrt. Jedan sumnjivac je priveden, dok je drugi još u bijegu, prenosi Huffington Post.
”Čuo sam sirene, a onda puno pucnjeva. Zatim sam čuo eksploziju usred pucnjeva. Nakon eksplozije zasvijetlilo je nebo” ispričao je 31-godišnji Adam Healy, koji živi oko 1,5 kilometar od mjesta.