Published On: Ned, sij 27th, 2013

Uhićeni zagrebački bombaši pošli na svadbu u Široki!?

Policija je na zagrebačkom i šibensko-kninskom području uhitila šesteročlanu skupinu koju povezuje s eksplozijom koja je rano u srijedu odjeknula na središnjem zagrebačkom trgu. Mirela Ban iz Odnosa s javnošću Zagrebačke policije rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da se nad uhićenim muškarcima provodi kriminalističko istraživanje i dokazne radnje uključujući i pretrage.
Nakon kriminalističke istrage policija bi trebala odlučiti hoće li privedene muškarce odvesti na tužiteljstvo koje bi potom moglo tražiti određivanje istražnog zatvora.
“Petorica osumnjičenih da su neki dan bacili eksplozivnu napravu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, zaista su s našeg područja i još ne mogu vjerovati da su to napravili, šokirana sam i teško mi je vjerovati da su počinili takav čin koji je za svaku osudu”, rekla je vodička gradonačelnica Branka Juričev – Martinčev zaŠibenik in.
Ona je potvrdila da je samo jedan od njih član mladeži HDZ-a, ali ne i ostali. Po Šibeniku i Vodicama priča se da je riječ o djeci iz uglednih vodičkih obitelji, takozvanoj ‘zlatnoj mladeži’.
Osumnjičeni koji je član mladeži HDZ-a je student povijesti pred diplomom i brat vatrogasca poginulog na Kornatima.
Među njima je, kako doznaje Dnevnik.hr, i sin poznatog građevinara s šibenskog područja.
Kako doznaje Dnevnik.hr iz pouzdanih izvora, petorica osumnjičenih krenulo je na vjenčanje u Široki Brijeg te su uhićeni u Metkoviću i prevezeni u Zagreb na ispitivanje gdje se još uvijek nalaze.
Ovu eksploziju policija zasad ne povezuje s ranijim eksplozijama u Zagrebu, ali niti ne isključuje tu mogućnost.
Policija nije željela odgovoriti na pitanje jesu li kamere na zagrebačkom Trgu bana Jelačića bile presudne u otkrivanju uhićenih osoba.
U eksploziji koja je odjeknula u srijedu oko 2,30 sati u blizini spomenika banu Josipu Jelačiću nitko nije ozlijeđen, a policija je događaj okvalificirala kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Utvrđeno je da se radilo o eksplozivnoj napravi kućne izrade manje eksplozivne snage. (Dnevnik.ba)