Published On: Sri, stu 22nd, 2017

UHIĆENI TERORISTI Šest sirijskih azilanata pripremalo napad na božićni sajam u Essenu

Šest sirijskih tražitelja azila, simpatizera Islamske države, osumnjičenih za pripremu “napada oružjem ili eksplozivom” u Njemačkoj, privedeno je u nekoliko njemačkih gradova.

Prema informacijama njemačkog dnevnika Bild, uhićeni Sirijci u dobi od 20 do 28 godina poznavali su se još iz Sirije, a pripremali su “oružjem i eksplozivom” napad na ljude na božićnom sajmu u gradu Essenu, koji počinje idućega tjedna.

Do uhićenja je došlo u zoru u premetačinama provedenima istodobno u osam stanova u četiri grada: Kasselu, Hannoveru, Essenu i Leipzigu.

U Njemačku stigli usred izbjegličke krize Prema sadašnjim elementima istrage, “planiranje napada još nije dovršeno”, ističe tužiteljstvo iz Frankfurta.

U operacijama lociranja, uhićenja i prebacivanja osumnjičenih u zatvor sudjelovalo je 500 policajaca. Šest osumnjičenih stiglo je u Njemačku između prosinca 2014. i rujna 2015. godine, usred izbjegličke krize.

Njemačka je prihvatila oko 1,5 milijuna osoba od 2015. Meta napada džihadista lani bili su posjetitelji božićnog sajma u Berlinu, kada je terorist iz Tunisa Anis Amri kamionom usmrtio 12 i ranio 67 ljudi./večernji.ba/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x