Uhićeni stražari zbog bijega iz sarajevskog zatvora

Dva stražara Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo uhićena su nakon bijega Amela Sejfovića, objavili su sarajevski mediji navodeći kako su u tijeku i aktivnosti na području Zeničko-dobojske županije.

Oslobođenje piše kako je od Sejfovićevog bijega policija pretresla nekoliko objekata te saslušala određene osobe. Također, izvršeni su pretresi u KPZ-u Sarajevo te izuzete su videosnimke kako bi se utvrdile sve okolnosti bijega.

Sejfović je u nedjelju iskoristio vrijeme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti, a u dijelu zatvora gdje se dešavao incident bila su prisutna dva zatvorska čuvara. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović je uperio pištolj i naredio čuvarima da otvore vrata, a potom je počeo pucati.

Odakle Sejfoviću pištolj još se istražuje kao i to tko mu je pomogao pri bijegu, a kako je potvrđeno iz MUP-a KS-a, policija i dalje traga za Sejfovićem.

“Amel Sejfović je visine oko 190 cm, krupne tjelesne građe, težine oko 110 kg, duže zalizane kose koju veže u rep, obučen u tamnu trenirku. Ako građani raspolažu bilo kakvim informacijama o osumnjičenom, mogu pozvati Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo na broj telefona 122 ili najbližu Policijsku stanicu. Obavještavamo građane Kantona Sarajevo da nemaju razloga za uznemirenost i zabrinutost”, navodi se.

 

more recommended stories