Published On: Sat, Aug 1st, 2020

Uhićene osobe koje su hakirale Twitter profile poznatih, na čelu bio tinejdžer

Na Floridi je u petak tinejdžer optužen da je mozak spektakularnog hakiranja računa slavnih osoba na Twitteru sredinom srpnja, doznaje se od sudskog izvora.

Ova masovna prijevara je izvedena u našem susjedstvu, rekao je u priopćenju tužitelj Andrew Warren.

Mladić, Graham Ivan Clark, uhićen u Tampi na Floridi rano u petak, optužen je da je ukrao identitet slavnih osoba, među kojima bivšeg predsjednika Baracka Obame ili vlasnika Tesle Elona Muska.

 

Postavio je poruke u njihovo ime i tražio od žrtava da pošalju bitcoine i tako skupio više od 100.000 dolara u bitcoinima u jednom danu, kažu tužitelji.

Graham Ivan Clark (17) optužen je za prijevaru u komunikaciji i za upotrebu osobnih podataka.

On živi ovdje u Tampi, počinio je zločin i bit će mu suđeno, dodao je Warren, preciziravši da zakon Floride omogućuje optužbe protiv maloljetnika kao i punoljetnih za financijske prijevare u slučaju poput ovog.

Od 130 ciljanih računa, 45 je hakirano, među kojima su se našli oni demokratskog kandidata za predsjedničke izbore Joea Bidena, bivšeg predsjednika Baracka Obame, utemeljitelja Amazona Jeffa Bezosa, šefa Tesle Elona Muska i osnivača Microsofta Billa Gatesa.

Još dvije osobe optužene su u vezi s tim hakerskim napadom na Twitter račune 15. srpnja.

U priopćenju, američko ministarstvo pravosuđa kaže da se radi o Masonu Sheppardu iz Velike Britanije i Nimi Fazeli iz Orlanda na Floridi.