Published On: Sri, srp. 26th, 2017

Uhićen tek imenovani banjalučki pravobranitelj

Novoimenovani zamjenik pravobranitelja RS, Borislav Jeličić, uhićen je nakon ispitivanja u Upravi za organizirani i teški kriminal.

Inspektori su ga ispitali kao svjedoka u predmetu o prodaji zemljišta banjalučke Poljoprivredne škole. Na teret mu se stavlja zloupotreba službenog položaja ili ovlasti, odnosno supočinjenje tog kaznenog djela zajedno sa donedavnim šefom Mirkom Stojčinovićem, bivšim zamjenikom pravobranitelja, koji je u pritvoru.

borislav jelicic (5)

Inspektori su, navodno, tijekom saslušanja otkrili određene detalje kojih su ih natjerali da promijene mišljenje i Jeličića liše slobode. Nekoliko sati prije zadržavanja na 24-satnoj kriminalističkoj obradi, Jeličić je opušteno došao na ispitivanje u policiju ne sluteći da će završtiti kao osumnjičeni.

Ekipa ATV-a sačekala je Borislava Jeličića nešto prije podne, kada je došao da da izjavu ovdje u zgradu MUP-a.

borislav jelicic (1)

U kratkom razgovoru za ATV je objasnio da je došao da da izjavu u svojstvu svjedoka. Nije čak imao ni pratnju odvjetnika. Objasnio je da je predmet Poljoprivredne škole vraćen na ponovno postupanje Ekipa ATV-a provela je nekoliko sati čekajući, kako bi uzeli Jovičićevu izjavu i utiske poslije ispitivanja. Međutim, to nije dočekala.

Četiri i po sata nakon početka ispitivanja stigla je pisana informacija iz MUP-a o Jeličićevom uhićenju s porukom da će biti predat u nadležnost Republičkog javnog tužiteljstva.

Prije samo šest dana Jeličića je Narodna skupština imenovala za zamjenika pravobranitelja. U burnoj raspravi, opozicionari nisu štedjeli na optužbama na račun Jeličića, pa se moglo čuti da je bio desna ruka bivšeg zamjenika pravobranitelja Mirka Stojčinovića i da je propuštao rokove za žalbe.

Dan poslije imenovanja, Jeličić je za ATV sve to demantirao.

“Pa te optužbe su potpuno besmislene. Nek se uvaženi poslanici iz opozicije raspitaju kod svojih stranačkih kolega u općinama koje sam zastupao da tu nije bilo nikakvih ni propusta. Štoviše, mnogi predmeti u tim općinama su urađeni jako dobro. Poljoprivredna škola to je toliko komplicirano pitanje, u neke predmete sam bio uključen, jer ima jako puno tu predmeta. Morati ćemo naći tu zajednički dijalog sa gradom i sa nadležnim ministarstvom, naravno i sa pravobraniteljem”, rekao je tada Borislav Jeličić.

Bivši Jeličićev šef, Mirko Stojičinović je uhićen 3. srpnja zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio Grad Banjaluku za 10 milijuna maraka.

mirko stojcinovic

Stojičinoviću je na teret stavljeno da je propustio da podnese tužbe ili obavijesti grad o ishodima sudskih sporova u slučaju zemljišta i zgrade u Grčkoj ulici, u kojoj se nalazi “Radnički univerzitet”, kao i u predmetu “Građa” koje se odnosi na zemljište kod Banjalučkog sajma.

Stojčinoviću je nakon uhićenja određen jednomjesečni pritvor. U međuvremenu, MUP je proširio istragu protiv Stojčinovića i na predmet “Poljoprivredna škola” koji je Stojčinović po dolasku u Pravobraniteljstvo RS navodno oduzeo od Ankice Gajić i dao ga Jeličiću u rad.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer