Published On: Pet, ruj 28th, 2012

Uhićen pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo koji je pomagao grupi Darka Eleza

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH, u suradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske, uhitili su danas policijskog službenika MUP-a Kantona Sarajevo zbog sumnje da je pomagao zločinačkoj organizaciji Darka Eleza.

Policijski službenik, čiji identitet nije priopćen, uhićen je u okviru akcije Lutka zbog sumnje da je tijekom 2006. godine pružao pomoć zločinačkoj organizaciji Darka Eleza, tako što je, zlorabeći položaja i ovlaštenja, sudjelovao u nabavci oružja i vojne opreme kojima su izvršena teška krivična djela na teritoriji BiH.

Istraga u predmetu Lutka se nastavlja punim intenzitetom, a očekuje se da će u skorije vrijeme rezultirati rasvjetljavanjem i dokumentiranjem novih krivičnih djela koja su počinjena na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, priopćeno je iz SIPA-e.

Sud BiH je 17. rujna odredio pritvor za 18 osumnjičenih osoba uhićenih u akciji Lutka.

Pritvor, koji može trajati do 12. listopada, određen je Bojanu Cvijanu, Benanu Doriću, Davoru Mandiću, Muhamedu Ramiću, Seadu Roboviću, Edinu Ahmetspahiću, LJubiši Laloviću, Marku Krajišniku, Nerminu Tahiroviću, Elviru Kajeviću, Azimu Kajeviću, Elvisu Zlatiću, Admiru Ahmetspahiću, Draganu Vujičiću, Vladanu Parađini, Draganu Jevtoviću, Benjaminu Haliloviću i Draganu Obućini.

Policijsku akciju Lutka izveli su pripadnici MUP-a Republike Srpske, Agencije za istrage i zaštitu BiH, MUP-a Kantona Sarajevo i Tužiteljstva BiH.

Riječ je o najopsežnijoj akciji u postdaytonskoj BiH usmjerenoj na otkrivanje i krivično procesuiranje osumnjičenih za najmanje šest nerazjašnjenih ubojstava i pokušaja ubojstava u proteklih 10 godina, više oružanih pljački banaka i transport novca u višemilijunskim iznosima, krijumčarenje droge i druga krivična djela organiziranog kriminala.(Srna)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare