Uhićen muškarac koji je plinskim kuhalom izazvao požar na Alipašinom Polju

Naime, 67-godišnji Muratović tereti se za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, a u vezi s izazivanjem opće opasnosti. On je zadržan u Jedinici za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode u Sarajevu, a policiji je poznat od ranije.“Još nije poznato da li će M.R. i kada biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo”, kazali su nam iz MUP-a KS.

Kako se doznaje, požar na četvrtom spratu u stambenoj zgradi u ulici Ante Babića izbio je u utorak u 18:45 sati kada je u Muratovićevom stanu na pod palo plinsko kuhalo. Požar je lokaliziran oko 20 sati, a do tad su svi stanari evakuirani iz zgrade.

Pored 19 ozlijeđenih osoba kojima je ukazana hitna medicinska pomoć zbog udisanja ugljenmonoksida i zadobivenih opekotina, još najmanje deset stanara zadobilo je lakše ozljede u požaru. Tri osobe su zadržane na daljnjem liječenju.

Muratović je također zadobio lakše ozljede u požaru, a njegov stan je u potpunosti uništen. Požar i čađ su nanijeli materijalnu štetu stanarima do 9. kata u zgradi na Alipašinom Polju.

Podsjećamo, u gašenju požara sudjelovalisu pripadnici profesionalne vatrogasne brigade KS, MUP-a KS, Civilne zaštite Općine Novi Grad, radnici Elektrodistribucije i Toplana.