Published On: Sat, Jun 24th, 2017

Uhićen Komšić zbog komentara o biskupu Košiću

Zbog neprimjerenog komentara o sisačkom biskupu Vladi Košiću, objavljenog na Facebooku, u petak je u Tisnom uhićen 70-godišnji Ilija Komšić, potvrdili su u šibenskoj policiji ne navodeći identitet privedene osobe.

Šibenska policija postupila je u skladu s informacijama iz Policijske postaje Sisak iz koje su izvijestili da se na šibenskom području vjerojatno nalazi osoba koja je na internetu neprimjereno pisala o biskupu. Nakon što je osoba locirana, priveli su je i predali sisačkoj policiji, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Supruga uhićenoga, Slavica Komšić, izjavila je da je šokirana i vrlo zabrinuta jer joj je muž jako bolestan te da nema kod sebe tablete koje mora svakodnevno piti. “Otišao je jutros po kruh i vratio se poslije par minuta s krim-policijom. Ušli su nam u stan i bez da su nam htjeli reći zašto su ovdje, uzeli su računalo i njegov mobitel. U jednom trenutku rekli su da bi se lako moglo dogoditi da suprug s njima mora u Sisak, a kad smo pitali zašto tamo, rekli su da je biskup Košić protiv njega podnio prijavu”, kazala je supruga.

Ona kaže da se Ilija prilično uzrujao nakon zadnjih javnih istupa sisačkog biskupa. “Muž mi je vjernik, katolik, i kazao je da nije normalno da jedan biskup tako govori. Ilija ima visok šećer i tlak pa pije dnevno šest ili sedam vrsta tableta. Jako ga je to uzrujalo. Ne znam što je napisao o biskupu, ali vjerujte mi, moj muž ne bi ni mrava zgazio. Priveli su ga kao zadnjeg kriminalca, a zašto? Pa ovako nije bilo ni u Titovoj Jugoslaviji, tamo se barem znalo što se smije, a što ne smije reći”, kazala je Slavica Komšić.

Zabrinuta je zbog mogućnosti da se protiv tako starog i bolesnog čovjeka odredi istražni zatvor u Sisku. “Moj suprug je hrvatski branitelj, zajedno sa sinom je branio ovu zemlju. Je li moguće da ga privode zbog biskupa?”, ogorčena je Tišnjanka.