Published On: Sub, velj 20th, 2021

Ugrožena sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić, priveden jedan osumnjičenik

Nakon današnjeg presretanja i ugrožavanja vozila glavne tužiteljice Gordane Tadić u Policijsku stanicu Olovo, gdje će biti izvršena kriminalistička obrada, privedena je osoba inicijala I.A..

Radi se o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne, a koji se nalazio na dopustu iz zatvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BIH, prenosi Fena.

Policijski djelatnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, s partnerskim policijskim agencijama na terenu i nadležnim županijskim tužiteljstvom, rade provjere podataka i informacija o osobi koja je svojim vozilom, ugrožavala sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić i njezinog vozila i policijske pratnje.

Presretanje i ugrožavanje vozila, dogodilo se danas u popodnevnim satima u blizini Olova. Vozilo glavne tužiteljice u pratnji je policijskih vozila s vidljivim svjetlosnim uređajima i signalima, tako da je isključeno da počinitelj nije znao da se radi o osiguranju osobe pod 24 satnom policijskom zaštitom.

Policijski djelatnici DKPT BiH, pojačat će mjere zaštite i sigurnosti glavne tužiteljice, zbog navedenog događaja, kao i postojanja drugih saznanja i informacija o mogućim ugrožavanjima sigurnosti glavne tužiteljice, koja mogu biti povezana s radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH./HMS/