Published On: Sub, velj 19th, 2022

UDRUGA “NOSTRADAMUS”: Neće biti teritorijalne reorganizacije i dodatnih etničkih podjela u BiH, izbori se moraju održati

SDA ocjenjuje neprihvatljivim zaključke HNS-a usvojene na zasjedanju u Mostaru i smatra da oni neće doprinijeti relaksiranju odnosa u Federaciji BiH, priopćeno je je iz ove stranke.

Zaključci HNS-a, koji u sebi sadrže i prijetnje o „teritorijalnoj reorganizaciji“, niz proizvoljnih i netočnih ocjena i tumačenja Ustava i zakona, sužavaju prostor za razgovore o ustavnoj reformi i izmjenama izbornog zakonodavstva.

„Teritorijalne reorganizacije“ i dodatnih etničkih podjela neće biti, niti će SDA na to ikada pristati. Za to ne postoji nikakav pravni ni politički osnov. Avanturisti koji sanjaju o obnovi „Herceg-Bosne“ ili formiranju „trećeg entiteta“, morali bi na umu imati haške presude za udruženi zločinački poduhvat, kao i sudbinu „samouprave“ koju je predvodio Ante Jelavić, priopćeno je iz SDA.

SDA dalje navodi kako je “neutemeljena tvrdnja HNS-a da ne postoje ustavne i zakonske pretpostavke za održavanje izbora, te da je Središnje izborno povjerenstvo nezakonito izabrano. -HNS ne može preuzimati ulogu Ustavnog suda i drugih nadležnih sudova, pa sam donositi zaključke šta jeste a šta nije ustavno i zakonito. Postoje intitucije koje su nadležne za takva tumačenja, navodi SDA.

Stranke okupljene oko HDZ-a imaju pravo bojkotirati izbore, to je njihova politička odluka. Međutim, nitko nema pravo – samo zato što nije ostvario svoj politički cilj – blokirati i sprječavati njihovo održavanje, jer je to u suprotnosti sa zakonom, priopćeno je iz SDA.

SDA je, dodaje se u priopćenju, uvijek pokazivala spremnost za razgovor o svim bitnim političkim pitanjima i pri tome težila postizanju kompromisnih i izbalansiranih rješenja u interesu države BiH i svih njenih građana, ali nikada neće pristati na neprincipijelne pritiske, ucjene ili prijetnje.

Na politiku SDA pogotovo neće utjecati prijetnje i uvrede koje na račun Bosne i Hercegovine svakodnevno izriče predsjednik Hrvatske Zoran Milanović. On se i u Hrvatskoj pita malo, a o Bosni i Hercegovini će se uvijek pitati – nimalo – navodi se u priopćenju SDA./HMS/

guest
nije obvezno
37 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hrke Krke

Da si moja iz Visokog Nuko
ja bi tebe ko kobilu tuko.

Hikmet (za raju - Hiko) , Hasin mlađi buraz

Još samo kad bi napaćeni Bošnjo znao šta je Nostradamus 🙁 – to su im garant izmislili ona Zelena švapska goovna 🙁 …

Bošnje 🙂 . bez sve šale 🙂 – a zna li itko od Vas šta je Nostradamus i kakve to veze ima sa Globalnim džihadom 😎 ?!

Anonimac

turci ko turci….u tamburu

Lincoln

udri mujo u sargiju… Bit ce Cipar onda

Tox

Proglasti odcjepljenje od federacije, sto prije, moze se i mora se, cijena je sitniš jer dobije se puno-opstojnost. Da bar ima više zorana milanovića.

Četnik

Ima, kako nema pametnih Hrvata!!!

Bruce Lee 🐉🐲

ništa se ne mora ,osim umrijeti.

Kiklop

Sa njima nema ni razgovora ni dogovora.HRHB jedino pravo rjesenje.Podijeliti , elektroprivreda HZHB granica.

Ištvan

Opet ona 2 katila na slici.

Nagib Uzbrdica

ma znamo to mi svi bakire… uzepejci su samo prdež u gaćama

Anonimac

Ima li iko osim vas Bosnjaka normalan u ovoj Bosni iHercegovini? Jedni su genocidni ,drugi uzepeovci samo ste vi Bosnjaci andjeli boziji na zamlji..Zapitajte se malo zasto je to tako i cemu to vodi. Bosna ce na kraju zavrsiti kao yugoslavija i to zbog vas a ne zbog Srba i Hrvata.

Veritas über alles

Da bi se zapitali potrebna je celebralna aktivnost. Nažalost podkapacitiranost skupa sa nedostatkom dentalne higijene su odlike glavnih junaka velike većine vicova od Vardara pa do Triglava.

Ištvan

Kod večine nedostatak analne higijena, a kod koka vaaginalne higojene. Ali šta ćeš, nisu skupe a mi moamo nešto i guuziti.

Ištvan

Ja svaku prije nego je nategnem, pljusnem kantom vode.

Nagib Uzbrdica

“Da bi se zapitali potrebna je celebralna aktivnost”
-glupi uzepejac vjerovatno misli na cerebralnu aktivnost od latinskog cerebrum-mozak…haj ispravi to ,ne sramoti se

Veritas über alles

A duša draga ,kad ono googla pa misli da je došlo do eureke. Cerebrum je je jedan dio tog vakuma u tintari ti ili veliki mozak islamofašistički teroristo. Nije se odnosilo na veliki mozak. Hajde ponovo probaj.

Nagib Uzbrdica

ono kad uzepejca poš.pricaš po faci hihihihihihi….da nisi mislio na cerebrospinalne ,somatične aktivnosti,ili možda vegetativne ,ili parasimpatikus ,mada i simpatikus bi mogo komotno bit hihihihihih,samo što ti o tom nemaš pojma al upamti,da te Bošnjo prosvijetli,kaže se cerebralne aktivnosti , mada za ono što si ti htio reći bi tačnije bilo reći “kognitivne sposobnosti” jer je cerebrum uvijek aktivan…probaj ponovo sa “celebralnim aktivnostima”hihihihi(cele-da nije slučajno ćelijske aktivnosti ,jest da nema smisla al probaj se oprat nekako,jbg ,hihihihihihih…ili da nije možda renin angiotensin aldosteron sistem….idi sad u 3pm seljačke

Ištvan

100% tačno.

Anonimac

nagibe, uzbrdo i nizbrdo DUBOKO UDIŠI, loja vo seto

Anonimac

smrd ljive loj-bali jetine, provedite mostarski sporazum, islameći, pseći lažovi i genoci daši, pa se onda javite.

Krešimir ...

Potu,re jadno ti si naš OTPAD ,a turski PRDEŽ , .Nego eto vi jadna potu,rad nam zabranite …buuuaaaaaa

Bollero

“Stranke okupljene oko HDZ-a imaju pravo bojkotirati izbore, to je njihova politička odluka. Međutim, nitko nema pravo – samo zato što nije ostvario svoj politički cilj – blokirati i sprječavati njihovo održavanje, jer je to u suprotnosti sa zakonom, priopćeno je iz SDA.”

Točno Bake. Još samo da ogovoriš na lahko pitanje-tko sprečava i kako se sprečava nešto čega nema, barem tamo gdje hdz-ej bojkotira?

1 year ago zadnji put uredio Bollero
legitimni uzepe politiĆar

Uzepeovci,ne palite se bezveze.
Nista od onog sto je trtljano na tom takozvanom hns-u se nece ostvariti.
Loze vas pred izbore.

Odin

Nema brige smeće islamsko,,, nikad više sa teroristima,,,

Anonimac

takozvana sda, zapravo isil ogranak-

Veritas über alles

Isil više manje ali muslimansko bratstvo 100%.

Ištvan

Odnio đavo šalu, a ti se zaahebavaj. Sve ima svoje granice.

Krešimir ...

Ooo, reče pripadnik Aboridzina po naški potu,rica .

Legitimni uzepe politiĆar

Ovakvog sam ćelu imo u Vogošći nedavno😋

Bošnjak

Legitimni uzp političar, znamo da si pervertit poremećeni iz fildžana, fuj

Anonimac

i dodatnih etničkih podjela neće biti – – – dakle svi bi trebali u isZLAmo-teroristički, isilov “tor”?!

Real

Meni nije jasno odakle se pojaviše ovi likovi nekakav uzepe politićar, pa neki nagib uzbrdo nizbrdo i još neki. Dajte ljudi odmorite malo, smoriste nas sa komentarima na svaki clanak iznosite kojekakve nebuloze, idite sta pametno radite.

ANTE ZRNO

Evo vam odgovor na razgovore. Vrijeme je za predavanje stvari medjunarodnom sudu za ljudska prava pa da vidimo koliko je taj sud pravedan.ili sadrzi uvjete haskog suda. Opetujem zasto se nije dala zalba na odluku haskog suda (tribunala). Njegova odluka je bila nepravedna i nelegalna. Taj sud je prkrsio toliko zakona da su svi sudci trebali lezati u zatvoru umjesto hrvatski predstavnika.

Bruce Lee 🐉🐲

SAMO HR 🇭🇷 HB nit manje nit više

Daado

Ma puste ga i vi i haski sud

Anonimac

Poruka udruzi khu….cina, NEMA IZBORA NA TERITORIJI HRHB , SAD IDE RS SVOJIM HRHB SVOJIM I AUTONOMNA OBLAST FIKRETOVA SVOJIM PUTEM

Anonimac

Al kmecite bhalije , ostadoste se na 17 % , kmeci kjucko thurska hahahaha