Published On: Ned, tra 4th, 2021

Udomitelj curice se rasplakao pred kamerama: Kad bih je zagrlio, ne bih je pustio

REPORTER Nove TV razgovarao je s udomiteljem curice koja se bori za život u Klaićevoj. Ona je u njegovoj obitelji bila od trećeg mjeseca svog života pa do studenoga 2020.

Tada je centar za socijalnu skrb odlučio curicu vratiti roditeljima, iako su procijenili da postoji umjeren rizik za curicu ako se vrati roditeljima.

“Joj… Kad bih je zagrlio, ne bih je pustio više nikad. Joj, ne bih je pustio nikad više da sam znao. Ja sam se sakrio kad su je odvodili. Ja sam se sakrio, nisam je mogao gledati kad su je odvodili. Oni su rekli da ona mora ići i gotovo, ja nisam mogao, ona bi i mene gledala, ona ne bi otišla, ja sam se morao sakriti, i supruga.

Samo da nas ne vidi. Da bude djetetu najlakše, kad već mora, reko, da joj bude što lakše”, s tugom se prisjeća udomitelj, koji se i rasplakao dok je ovo govorio.

“Pa dijete vam je to, pa to je anđeo mali”, rekao je o ponašanju djevojčice kada je on skrbio za nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li je roditelji posjećivali?

“Dolazili su oni. Majka kao majka, ona je zaplakala za djetetom.

Tata, on je kao drvo bio, onda smo mi njega tjerali. Pa, de, malo s djetetom se igraj, pa ja imam 50 godina pa se igram s njima svima, oni skaču po meni, nema što ne rade. Mi smo ga molili, daj, daj! Eto i onda se malo opustio, krenuo i on”, priča udomitelj.

Dodaje kako su je odveli za Svi Svete. Kroz nekoliko dana su se čuli, malo je plakala, rekli su mu, prepričava. Otkriva da su se jednom čuli videopozivom te da su mu roditelji govorili da se curica smirila.