Published On: Pet, lis 16th, 2020

UBOJSTVO NINE IVANKOVIĆA Slučaj Sunite Hindić na Vrhovnom sudu

Nakon što je Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru krajem kolovoza 23-godišnjoj Suniti Hindić za ubojstvo mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića izreklo kaznu zatvor od tri i pol godine, okarakteriziravši ga kao ubojstvo iz nehaja, kako se i očekivalo, županijsko tužiteljstvo na odluku je uputilo žalbu.

Kako je nakon izricanja iz tužiteljstva istaknuto, nisu zadovoljni dosuđenom kaznom te i dalje smatraju da se radilo o ubojstvu s predumišljajem. Kako Dnevni list doznaje, nakon što je tužiteljstvo uložilo žalbu, svoj odgovor je dala i obrana te je predmet upućen na Vrhovni sud FBiH. Uskoro se očekuje zakazivanje drugostupanjske sjednice pred Vrhovnim sudom koji će odlučiti hoće li potvrditi presudu Županijskog suda ili će Hidnić povećati kaznu.

Tako, žalbom županijskog tužiteljstva, još nije stavljena konačna ‘točka na i’ jednog od medijski najpraćenijih sudskih postupaka koje je šokiralo Hercegovinu skoro jednako kao i pojedinosti iz iskaza svjedoka prije i nakon ovog slučaja.

Podsjetimo, prema optužnici Tužiteljstva HNŽ-a, koju je stupala tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se teretila da je 4. listopada 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu “Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeru da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Uslijed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao.

Osuđena Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković su, kako je navedeno, bili u ljubavnoj vezi.

Hindić je nakon toga, skočivši s kata hotela i tako zadobivši prijelome na stopalima obje noge, pobjegla s mjesta događaja roditeljima u Bugojno, da bi se policiji predala dan poslije. Optuženu Hindić, zbog načina života bh mediji često su nazivali starletom, a zbog tragičnog ishoda jutra 4. listopada prošle godine, županijsko sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudac Elis Sultanić, odlučilo je da se radi o ubojstvu iz nehaja, stav koji je zastupala obrana, a ne ubojstvu s predumišljajem kako je navodilo tužiteljstvo, te je Hindić osuđena na tri i pol godine zatvora. Sada se čeka konačna presuda Vrhovnog suda FBiH, prenosi Dnevni list