Published On: Pon, lis 26th, 2020

UBOJICE JOŠ NISU PRONAĐENE Dvije godine od ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Prošle su dvije godine od ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, prenosi Anadolija.

U pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško ozlijeđen. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

U oružanom napadu Šehović je ubijen na licu mjesta, dok je Vujinović s teškim ozljedama glave prevezen na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo, gdje su mu se borili za život. Iako su se liječnici KCUS-a više sati borili za njegov, nažalost, on je preminuo.

Od dana izvršenja kaznenog djela ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, policijski službenici MUP-a KS u suradnji i pod nadzorom postupajućih tužiteljica Tužiteljstva KS, svakodnevno i u kontinuitetu rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Zbog ubojstva je pod istragom više osoba, navedeno je u zajedničkom priopćenju Tužiteljstva i MUP-a KS.

Pored MUP-a KS koji je nositelj aktivnosti u istrazi, kroz razmjenu operativnih saznanja, provjere, saslušanja, analize i vještačenja, ostvarena je suradnja i s Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Ministarstvom unutarnjih poslova RS, Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Federalnom upravom policije.

Ostvarena je suradnja i s Obavještajno-sigurnosnom agencijom u razmjeni podataka.

– Do sada je u ovom predmetu poduzeto više od tisuću radnji dokumentiranja i dokazivanja, pa je tako saslušano i ispitano oko 300 osoba. Naređena su DNK, biološka, balistička, mehanoskopska i druga vještačenja, uključujući i zamolnice za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, te saslušanja i vještačenja izvan Bosne i Hercegovine. Zbog eventualnih saznanja i informacija o kaznenom djelu ubojstva, poligrafski je testirano 39 osoba. Izuzeto je oko 100 videonadzora koji su vještačeni – saopćeno je ranije.

Upućeno je više zahtjeva INTERPOL-u i EUROPOL-u, potom, ostvarena suradnja s osam država i to SAD, Kanada, Njemačka, Velika Britanija, Slovenija, Srbija, Hrvatska i Crna Gora. Dakle, predmet ubojstva sarajevskih policajaca prioritet je u radu Tužiteljstva i Ministarstva unutarnjih poslova KS. O konačnoj tužiteljskoj odluci, informirat ćemo javnost – priopćeno je./HMS/