Published On: Sri, ožu 17th, 2021

Ubio se Erdoganov tjelohranitelj i ostavio poruku šefovima: Ponižavate nas

Kolege policajca Mehmeta Ali Buluta otkrile su njegovo tijelo kada su otišli ​​u njegov stan da ga provjere nakon što se nije pojavio na poslu, a telefon mu je bio isključen.

On je, kako piše portal ahvalnews.com, ostavio oproštajno pismo u kojem je otkrio da je trpio maltretiranje od nadređenih.

“Izgleda da jedino dobro znate vrijeđati svoje osoblje, prijetite mu, otpuštate ga, ponižavate i pretvarate ih na kraju u lažove. Svaki čovjek ima svoj ponos i nisam mogao trpiti te riječi”, navodno je napisao Bulut.

Predsjednikov tjelohranitelj citirao je dvije osobe s inicijalima C.B. i A.O., kojima je poručio: “Volio bih da ste se dobro ponašali prema svojim zaposlenima i pitali ih kako su”.

Žrtva je također rekla da ne želi da mu nadređeni prisustvuje sahrani, osim jednog šefa policije.

Zamjenik predsjednika oporbene Republikanske narodne partije (CHP) Murat Bakan podnio je parlamentarni upit ministru unutarnjih poslova Sulejmanu Sojluu da odgovori na pitanje koliko je policajaca izvršilo samoubojstvo. Bakan je spomenuo još dvojicu policajaca, Halila Akaia i Etem Damdeviren, koji su izvršili samoubojstvo u siječnju, odnosno ožujku.

“Ova djeca u najboljem razdoblju svog života žele postati policajci, a zatim izvrše samoubojstvo. Što ih dovodi do toga da odustanu od vlastitog života?”, upitao je zamenik obraćajući se Sojluu.

Bakan je rekao da su se u svim slučajevima policijskih samoubojstava koja su do danas postala javna, policajci žalili na uznemiravanje nadređenih i pitali jesu li istražena imena koja su policajci citirali u svojim samoubilačkim bilješkama.