Ubio kćerku zbog kredita?!

TUZLA – Slobodan Spasojević (56), osumnjičen za ubojstvo kćerke Šejle (30), nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK, a tužiteljica Dženeta Hadžić predložit će nadležnom sudu mjeru jednomjesečnog pritvora.
On je u ponedjeljak poslijepodne na uzvišenju Ilinčica u Tuzli zaklao kćerku Šejlu, poslije čega je o okrutnom ubojstvu obavijestio policiju.
Saznajemo kako Spasojević nije pružao otpor prilikom uhićenja, ali očevici su nam rekli kako je sve vrijeme vikao na službenike policije. Vijest o monstruoznom zločinu vrlo brzo se proširila Tuzlom, a kuću Spasojevića, u naselju Kojšino, nadzirala je policija.
“Šejlina mama Nana jecala je satima, nije se mogla smiriti. Jedan od sinova je vikao kako više nikada neće prijeći kućni prag”, govore nam susjedi obitelji Spasojević iz naselja Kojšino.
Inače, Slobodan i Nana imaju četvero djece, dvije kćerke i dva sina. Susjedi s kojima smo razgovarali govore kako je Slobodan, navodno, odlazio na liječenje u jednu od psihijatrijskih klinika u Srbiji. Navodno, tamo se zadržavao po mjesec, a onda bi se vraćao u Tuzlu.
“Čuo sam kako je u posljednje vrijeme imao financijskih problema”, kaže nam jedan od susjeda, dok drugi govore kako je osnivao fiktivne tvrtke.
Šejla je, kako pričaju susjedi, napustila posao i radila s ocem, a namjeravala je podići kredit od 50.000 KM kako bi se osamostalila. Navodno, Slobodan je bio protiv podizanja kredita, au ponedjeljak poslijepodne je pozvao kćerku da dođe na Ilinčicu kako bi porazgovarali.
“Ma, on je nju nekako namamio da ona ode tamo. Uzela je taksi, otišla i nije se vratila”, kažu nam komšije, koje navode kako su najbolju komunikaciju od svih Spasojevića imale upravo sa Šejlom.
Slobodan Spasojević je, inače, bio svjedok na suđenju četvorici pripadnika Organizacije demobilisanih boraca (ODB), koji su pretukli i zatvorili njegovog sina Jasmina. Pred Sudskim vijećem tada nije naveo da ima bilo kakvih psihičkih problema.