Published On: Sri, sij 19th, 2022

UBIO GA JE S NAMJERNOM I PRED OBITELJI a za ubojstvo Make Radića osuđen na samo 17 godina

On je prvostupanjskom presudom osuđen na 17 godine i šest mjeseci zatvora. Sudsko vijeće županijskog suda je ovo kazneno djelo okarakteriziralo kao ubojstvo s direktnim umišljajem.

Prilikom izricanja presude vrijeđao je sud i govorio kako rade za Marka Radića.

Prema optužnici Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, koju zastupa tužitelj Željko Rezo, Cvitanović se tereti da je 9. studenog 2020. godine u Mostaru, u ulici Brune Bušića broj 6, u kojoj stanuje oštećeni M. R, iz puške ispalio više metaka u oštećenog M. R., uslijed čega je oštećeni M. R. na licu mjesta preminuo.

Također, optužnicom se Cvitanoviću na teret stavlja i kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Iz Tužiteljstva HNŽ-a su naveli da je neovlašteno posjedovao pištolj marke “Ekol”, model “Tuna”, kalibra 8 mm, a puška kojom je usmrtio Radića nije pronađena. Kako je istaknuto u dokaznom postupku, utvrđeno je da je Cvitanović počinio kazneno djelo ubojstvo u stjecaju s nedozvoljenim držanjem oružja, a na osnovu datih izjava svjedoka, vještaka, kao i materijalnih dokaza.

Tijekom dokaznog postupka je također naglašeno da je Cvitanović bio odlikovan kao vojno lice, te da je već bio osuđen za krivično djelo ubojstvo i dva pokušaja ubojstva i to s vatrenim oružjem.

Osuđenog Cvitanovića je odvjetnik Semir Kajtaz branio navodima da je ubojstvu prethodio fizički sukob u kojem je njegov branjenik zadobio teške tjelesne ozljede, zbog kojih je bio u stanju teške razdražljivosti, te ukazivao na nalaz vještaka neuropsihijatara u vezi bitne smanjene neuračunljivosti njegovog branjenika navodeći da je riječ o ubojstvu namah.

Od olakšavajućih okolnosti za svog klijenta je naveo da je sudionik rata, višestruko odlikovan te da je 80-postotni invalid. Osuđeni Cvitanović je 9. studenog  2020. godine, nekoliko sati nakon ubojstva Marka Radića, uhićen u blizini zgrade gdje je stanovao i od tada je u pritvoru u KPZ-u Mostar odlukom Kantonalnog suda, a na prijedlog tužiteljstva HNŽ koje je i podiglo optužnicu protiv njega.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Robin Moon
Robin Moon
4 mjeseci prije

Neka gad istrune u Zenici

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Robin Moon
4 mjeseci prije

Kažeš da ghovno nije ubilo ghovno