Published On: Sub, lis 4th, 2014

Ubili Britanca, sljedeći je Amerikanac

Na internetu je objavljen snimak na kojem vojnik tzv. Islamske države obezglavljuje britanskog taoca Alana Henninga.

‘Ja sam Alan Henning. Zbog odluke našeg Parlamenta da napadne Islamsku državu, ja, kao član bitanske javnosti, sada plaćam cijenu zbog toga’, bile su posljednje riječi 47-godišnjeg humanitarca, oca dvoje djece.

‘Krv Davida Hainesa je na vašim rukama, Camerone. Alan Henning će također biti zaklan, a njegova krv je na rukama britanskog Parlamenta’, rekao je ubojica s jakim britanskim naglaskom.

‘Obama, ti si započeo zračne napade koji ubijaju naše ljude, pa je jedino ispravno da nastavimo rezati vratove tvojih ljudi’, nastavio je ubojica.

Obama je osudio ubojstvo Britanca Henninga.

‘Njegove ubojice kao i ubojice Jima Foleya, Stevena Sotloffa i Davida Hainesa dovest ćemo pred sud’, poručio je američki predsjednik nakon objave najnovijeg video-smaknuća.

Video završava prijetnjom rezanja glave čovjeku koji je predstavljen kao Amerikanac Peter Kassing, veteran iračkog rata.

Za Petera Kassinga zna se da je u srednjim 20-tima i da je iz američke države Indiane, a nakon što je služio u američkoj vojsci u Iraku, radio je kao volonter u bolnicama u Libanonu. Potom je uspostavio svoju humanitarnu organizaciju u Siriji za dostavu pomoći toj zemlji, Special Emergency Response and Assistance (SERA).

Islamisti su ga oteli u listopadu 2013. u istočnoj Siriji. Njegova obitelj kaže kako se Peter, otkada je u zarobljeništvu, preobratio na islam te da je uzeo ime Abdul-Rahman. To su saznali od bivših zarobljenika koji su neko vrijeme provele s njime, prenio je dnevnik.hr. Kazali su kako mu vjera daje neku utjehu u zatočeništvu.

Njegovi roditelji, Ed i Paula Kassing, poručili su javnosti da moli za njihovog sina.

Inače, džihadisti su ubili jednog Britanca, Davida Hainesa, i dvojicu Amerikanaca, Jamesa Foleya i Steven Sotloffa

dnevnik.ba

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare