Published On: Sri, lis 12th, 2016

MUP Srbije: Sanjin Sefić je u rukama srpske policije


Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se Sanjin Sefić, koji se sumnjiči da je automobilom usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, nalazi u rukama srpske policije i da će biti procesuiran u skladu s međunarodnim propisima koji uređuju oblast ekstradicije, javlja Tanjug.
Kako je naveo, državljanin Bosne i Hercegovine koji je osumnjičen da je u Sarajevu automobilom usmrtio dvije djevojke, pa potom pobjegao u Srbiju, bit će procesuiran u skladu s međunarodnim propisima.
“Bit ćemo u kontaktu s kolegama iz BiH kako bismo što brze okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći naći utočiste u Srbiji”, naveo je Stefanović.
Kantonalni sud u Sarajevu potpisao je naredbu za raspisivanje potjernice za Sanjinom Sefićem, koji je pregazio dvije djevojke u Sarajevu i potom pobjegao u Srbiju, kao i rješenje o određivanju pritvora.
Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji Srbije zemlje ima prebivalište ili boravište.
“Pripadnici MUP-a Srbije pružit će svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima”, rekao je ministar Stefanović.
Ipak, naveo je on, treba imati u vidu da do ovog trenutka Ministarstvo unutrašnjih poslova Federacije BiH nije raspisalo međunarodnu crvenu potjernicu koja je ujedno i nalog za hapšenje.
“To znači da ne postoji zakonski osnov za hapšenje osobe koja se sumnjiči za ovo krivično djelo”, istakao je Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x