Published On: Sri, lis 9th, 2019

Ubijen jedan od vođa Al-Qaide i još šest pripadnika terorističke grupe

Vođa Al Kaide na indijskom potkontinentu Asim Umar ubijen je u zračnom udaru afganistanskih i američkih snaga na jugu Afganistana krajem rujna, priopćila je u utorak afganistanska obavještajna služba (NDS).

NDS može potvrditi smrt Asima Umara, vođe Al Kaide na indijskom potkontinentu (AQSI) u američko-afganistanskom zračnom udaru na talibansku bazu“, objavio je NDS na Twitteru. Afganistansko ministarstvo obrane je 23. rujna izvijestilo o zračnom udaru u Musi Qali, na jugu zemlje, na “sklonište kojim se koriste talibani i strani teroristi pripadnici Al Kaide“.

Na meti napada je bila “skupina stranih terorista koji su sudjelovali u pripremi terorističkih napada”. U napadu je uništeno skladište s opremom namijenjenom tim napadima.

Mjesne vlasti su rekle da su u operaciji koja je obuhvaćala i zračne udare poginuli i civili, žene i djeca koji su išli na svadbu.

Kako navodi NDS, u zračnom udaru je poginuo pakistanski civil i “šest pripadnika AQSI-ja”, među kojima i Raihan koji je bio kurir vođe Al Kaide, Aymana al Zawahirija.

Velik dio pokrajine Helmanda u kojoj je Musa Qala kontroliraju talibani. AQSI je ogranak Al Kaide koji pokriva njezino povijesno uporište u Afganistanu, Pakistanu, Indiji, Bangladešu i Mijanmaru. Asim Umar je na čelu AQSI-ja bio od 2014. Baza mu je navodno bila u Pakistanu a rođen je u Indiji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare