Published On: Ned, kol 29th, 2021

U ZEMLJI OD MILIJUN GLADNIH SVATOVI BAKIROVE KĆERKE KOŠTAJU MILIJUN MARAKA Kako je BiH pala na samo dno

Bosna i Hercegovina je kao društvo i kao država pala samo na dno. Pri tome ne mislim na izborni zakon, nefunkcionalnost države, na sve ono što u BiH funkcionira slabo ili gotovo nikako.

Mislim najviše pri tome na neosjetljivost političkih elita. One su postale nenormalno neosjetljive. To više nije klasični bijes, to više nije ono što sebi netko odluči dozvoliti mimo onoga što bi on smio ili mogao priuštiti. Ovo je jedna ogromna društvena korozija koja izjeda sve. Iznutra. Polako. I ne ostavlja prostora ni za što drugo.

Thomas Bauer, zagrebački “dečko s ulice”, nekadašnji aktivni Boys, danas poduzetnik, to je dobro primijetio po pitanju vjenčanja Bakirove kćerke i Alijine unuke.

Na Facebooku je podijelio fotomontažu koja govori kakvu kuću imaju glasači i podupiratelji socijalizma, a kakvu vodeći socijalisti.

Upravo je vjenačnje Alijine unuke pokazatelj toga. Socijalizma koji živi i nakon što je službeno umro prije 30-ak godina. Koštalo je, pišu mediji, skoro milijun maraka. To je platio zet. I to je ok. Međutim, isti mediji pišu kako se Jasminin posao bazira na trgovanju s državnim i javnim tvrtkama. To je bolest. U zemlji od milijun gladnih, svatovi Bakirove kćerke koštaju milijuna maraka! To je pokazatelj kako je BiH pala na samo dno. I većina od tog ceha, nije zarađena regularno!

Nije problem to što je ona njegova kćerka, niti što je Alijina unuka ili, ne daj Bože, muslimanka, problem je što je Bakir predsjednik stranke. Javna osoba. Čovjek koji živi godinama od državnih institucija. Ako ti radiš sve čisto, odakle ti tolike pare?

Jasminina majka Sebija je direktorica bolnice u Sarajevu. Žena redovito nosi cipele od 500 eura. Ili haljine od nekoliko tisuća. Ako živiš od direktorske plaće, odakle ti to? Kako to uspiješ zaraditi? Radiš li samo za obuću.

Cijela ta BiH je postala fuj. Sve se podijelilo na staleže. Bogati i siromašni. I pri tome ne mislim na bogataše koji su bogatstvo stekli sa svojih deset prstiju. Kad Bill Gates ili Mirko Grbešić imaju puno novaca, to nije, ne smije i ne može biti problem.

Ali je problem kada ih ima Bakir Izetbegović, jer su to novci nekom ukradeni. Najčešće i najviše poreznim obveznicima.

Pa na tom vjenčanju je bilo više ljudi s optužnicama nego onomad kad je Pablo Escobar ženio sina, napisao je netko dobru zezu na društvenim mrežama na taj račun. I to je istina!

Sva ta silna ekipa, svi ti moćnici koje je takvima učinila politika, sve te javnopoduzetne pareše, svi ti što sisaju državnu sisu mi se sve više i više gade.

A gade mi se i oni koji će ovo pročitati pa reći: A zašto ne pišeš o Čoviću? Pa piši ti, tko ti brani pisati?

dnevno.ba

guest
nije obvezno
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x