Published On: Ned, ruj 1st, 2019

U većini županija pad broja djece upisane u prvi razred

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti podatke o broju osnovaca i srednjoškolaca prikuplja od nadležnih županijskih ministarstava koji bi, s uglavnom službenim podacima trebalo raspolagati u rujnu, s obzirom na krajnje rokove upisa učenika u školske knjige.

-Prema dostupnim podacima o upisu učenika u osnovne i srednje škole u školskoj 2019./20. godini u Federaciji BiH, u većini županija prisutan je trend smanjenja broja upisanih učenika u prve razrede – navode za Fenu iz Ministarstva.

Prema trenutnim preliminarnim podacima, dosad je, kako se ističe, najveći trend smanjenja upisanih učenika u prve razrede osnovnih škola zabilježen u Unsko-sanskoj, Zeničko-dobojskoj i Tuzlanskoj županiji. Istovremeno, u Bosansko-podrinjskoj županiji, te Sarajevskoj županiji, zabilježen je porast broja upisanih prvačića.

-Prema preliminarnim podacima s kojima raspolažemo, koji se odnose na upis učenika u prve razrede srednjih škola, u Federaciji BiH se bilježi i smanjenje broja upisanih srednjoškolaca – naglašava se. Iz Ministarstva dodaju kako bi, s obzirom na ustavnu nadležnost u oblasti obrazovanja, županijska ministarstva obrazovanja mogla konkretnije govoriti o tome.

Nova školska 2019/2020. godina u osnovnim i srednjim školama u devet županija u Federaciji Bosne i Hercegovine trebala bi početi u ponedjeljak, 2. rujna odnosno 9. rujna u Zapadno-hercegovačkoj županiji i samo za prvačiće u Posavskoj županiji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare