Published On: Ned, ožu 13th, 2022

U Ukrajini ubijen američki novinar. Nekada je radio za New York Times

U blizini Kijeva ubijen je nagrađivani novinar Brent Renaud (51), potvrdila je kijevska policija za Guardian.

Naima, prva informacija koja se pojavila bila je da je Brent Renaud, bio novinar NYT. Nagrađivani reporter ubijen je kada su ruske trupe otvorile vatru na automobil u blizini Irpina, kijevskog predgrađa iz kojeg su proteklih dana dolazile neke od najdramatičnijih snimki borbi, a ondje su ruske snage granatirale i izbjegličku kolonu.

Još jedan novinar koji je bio u Renaudovom društvu je povrijeđen te je prebačen u bolnicu.

Novinar je je bio dobitnik nagrada Peabody i DuPont, najpoznatiji po produkciji humanitarnih priča iz zona sukoba. Novinarstvom se bavi više od dvadeset godina.

Kako navodi DW, iskaznica je pokazala da je zaposlenik NYT, međutim prestižni američki dnevnih objavio je da nije radio za njih u ovom trenutku.

O svemu se naknadno oglasio i The New York Times koji je naveo da Brent od 2015. godine nije surađivao sa njima.

“Duboko smo tužni kad čujemo za smrt Brenta Renauda. Brent je bio talentirani filmaš koji je godinama sudjelovao u The New York Timesu. Iako je u prošlosti surađivao u The Timesu (posljednji put 2015.), nije bio na zadatku ni za jedan ured u The Timesu u Ukrajini. Rani izvještaji da je radio za Times kružili su jer je nosio Timesovu novinarsku značku koja je bila izdana za zadatak prije mnogo godina”, navodi se u njihovom službenom priopćenju.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Freelancer job is dangerous….🐏