Published On: Pon, ožu. 13th, 2017

U Tuzli i Sarajevu uhićeni krijumčari oružja i vojne opreme

Pripadnici FUP-a su, nakon višemjesečne istrage, jutros pod nadzorom Tužiteljstva BiH i uz angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a, započeli s realizacijom operativne akcije “Target” na području Sarajevske i Tuzlanske županije.

Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, kao i pripadnici ministarstava unuarnjih poslova SŽ i TŽ.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Suda Bosne i Hercegovine vrše se pretresi na šest lokacija na području navedenih županija te je uhićeno šest osoba incijala S. D. (59), A. O.(31), D. S. (30), A. F. (21), A. D. (26) i A. D. (30), piše Faktor.

– Radi se o osobama koje se dovode u vezu s krivičnim djelom organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene – priopćeno je iz FUP-a.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i oduzeta veća količina oružja, municije, novca, računalna oprema, SIM kartice, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Više detalja o ovoj akciji bit će poznato naknadno.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer