Published On: Čet, pro 10th, 2020

U Tomislavgradu obilježena 21. obljetnica smrti Franje Tuđmana

U organizaciji Zajednice udruga HVIDRA-e Hercegbosanske županije (HBŽ) u četvrtak je na Trgu prvoga hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana u Tomislavgradu obilježena 21. obljetnica njegove smrti, piše Pogled.ba.

Paljenju svijeća, osim organizatora, nazočili su i predstavnici Skupštine Hercegbosanske županije, Uprave za pitanje branitelja HBŽ-a, općine Tomislavgrad te predstavnici braniteljskih udruga s područja te županije.

Tom prigodom istaknuto je kako je prvi hrvatski predsjednik jedan od najzaslužnijih ljudi što je stvorena hrvatska suverena država te što je Republika Hrvatska, ali i Bosna i Hercegovina obranjena od agresora.

– Paljenjem svijeća ispred spomenika Franje Tuđmana u Tomislavgradu prisjećamo se velikana hrvatske povijesti koji je vodio Hrvatsku kao vrhovni zapovjednik do slobode te međunarodnog priznanja ostvarivši tisućljetni san o hrvatskoj samostalnosti – kazao je predsjednik Zajednice udruga HVIDRA-e HVO Hercegbosanske županije Ante Jukić./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>