Published On: Sub, tra 16th, 2022

U tijeku žestoka bitka za Mariupolj

U Mariupolju, gradu na jugu Ukrajine, prije rata je živjelo oko 400.000 ljudi. Ruska invazija pretvorila ga je u ruševine. Procjenjuje se da su u gradu ubijene tisuće civila, a deseci tisuća ne mogu pobjeći iz opkoljenog grada.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane Oleksandr Motuzjanik rekao je da ruske snage još uvijek nisu potpuno osvojile Mariupolj.

“Situacija u Mariupolju je izuzetno teška. Upravo se vode žestoke borbe. Ruska vojska neprestano zove nova pojačanja kako bi osvojila grad”, rekao je Motuzjanik.

Azov i marinci drže se u golemoj čeličani

Ako Rusi uspiju osvojiti Mariupolj, što se čini sve izglednijim, bit će to prvi veliki ukrajinski grad koji je pao u ruske ruke.

Rusko ministarstvo obrane ranije je reklo da su zauzeli čeličanu Iljič, ali to još uvijek nije potvrđeno. Vjeruje se da se preostali branitelji Mariupolja, ukrajinski marinci i pukovnija Azov, drže u Azovstalu, još jednoj golemoj čeličani.

Obje čeličane su u vlasništvu Metinvesta, kompanije najbogatijeg ukrajinskog poslovnjaka, koja je ključna za industriju istočne Ukrajine. Metinvest je jučer za Reuters poručio da neće dozvoliti da njegovi pogoni funkcioniraju pod ruskom okupacijom./HMS/

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Blanka
Blanka
3 mjeseci prije

Koji tupav naslov 🙂
Bitka za grad velicine Splita je gotova, ostala je povrsina grada Solina na kojoj se nalazi infrastruktura celicane koja se naslanja na sam grad – cisto da se zna sta je sta tako da ovaj tupavi naslov nema nikakva smisla. “Split” je potpuno od kontrolom Donjecke vojske, dok je “Solin” totalno opkoljen uz lagano napredovanje vojske Donjecke republike.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
3 mjeseci prije

P..S.

Molim dezurne *-mrsce svega sto ne koincidira sa elekticnim impulsima u njihove dvije sive celije pobudjene vanjskim podrazajima anglo- eu fake news medija da se uzdrze od tupavih komentara. U napadu bijesa moze vam izgoriti jedna od te dvije sive celija, tako da ste u mogucem problemu – prekidom binarnog razmislanja.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
3 mjeseci prije

Ma šta ti znaš o binarnom kodu…uglavi tvojoj je uvijek nula…ruskosrpska….

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
3 mjeseci prije

Dakle po tvome gradjanski rat bez agresije Ukrajine

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
3 mjeseci prije

Tvornica zauzeta prosle noci….detaljno ciscenje u tijeku….🎶🎶🎶 qurcu…!

Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

Azovlije nedajte se…cuvajte taj transparent sa erojem SRBALJA Ratkom Mladićem…