Published On: Pet, sij 1st, 2021

U subotu Dan žalosti u cijeloj BiH, a u ponedjeljak u Federaciji BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 41. izvanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o proglašenju 2. siječnja 2021. godine Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog tragične smrti osmero mladih iz Općine Posušje od posljedica gušenja plinom.

Ova odluka je jednoglasno usvojena.

Podsjetimo, danas su u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja pronađena tijela četiri mladića i četiri djevojke. Svi su bili 2001. godište.

U ponedjeljak u Federaciji BiH Dan žalosti zbog tragedije kod Posušja

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je 4. januar 2021. godine proglasila Danom žalosti u ovom entitetu zbog tragedije u mjestu Tribistovo u Općini Posušje.

Kako su priopćili, Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima. Medijske kuće na teritoriju ovog entiteta su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, napomenuli su iz Vlade FBiH.

U vikendici kod Posušja danas je pronađeno osam beživotnih tijela. Sumnja se da je uzrok njihove smrti gušenje, a stradali su imali između 18 i 19 godina.

Podsjećamo kako su  iduća tri dana Dan žalosti proglašen u Županiji Zapadnohercegovačkoj i Općini Posušje.