U Strasbourgu će se danas rasčistiti mitovi i neistine o Bosni i Hercegovini

Povjerenik za proširenje i politiku susjedstva Europske Unije Štefan Fule danas će biti iznimno izravan i oštar prema Bosni i Hercegovini u svom obraćanju Vijeću Europe u Strasbourgu, doznajemo od EU dužnosnika.
U izvješću koje će Fule čitati stoji i kako provedba presude Sejdić-Finci nema alternativu i EU nema namjeru smanjiti svoje tumačenje vjerodostojnog napora u rješavanju ovoga pitanja koje je osnovni uvjet za predaju aplikacije za članstvo u EU.
Povjerenik će također razjasniti neke mitove i neistine koje politički lideri u BiH šire, a koje nisu istina. Između ostalog jasno će naglasiti kako međunarodna zajednica neće priznati nikave izbore u BiH dok se Ustav ne uskladi za Europskom poveljom o ljudskim pravima.
Kako je službenom Bruxellesu prekipjelo s Bosnom i Hercegovinom jasno je i nakon prošlotjednog sastanka specijalnog predstavnika EU u BiH Petera Sorensena i visoke predstavnice EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton na kojemu je barunica praktično dala odvezane ruke Delegaciji u BiH da na bilo koji način nađe rješenje za BiH.
Podsjećamo, negativno je bilo i posljednje izvješće Europske komisije o zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u EU u kojem stoji kako se kriza vlasti u BiH i dalje nastavlja jer je Živko Budimir, predsjednik FBiH, odbio izvršiti rekonstrukciju entitetske vlade.
(Dnevnik.ba)