Published On: Pet, lis 23rd, 2020

U St. Louisu plakati Bidena i Alije Izetbegovića

U St. Louisu u saveznoj američkoj državi Missouri, u kojem živi veliki broj Bošnjaka istaknut je bilboard sa zajedničkom slikom Joea Bidena i Alije Izetbegovića.

Bošnjaci u Americi će listom glasati za bivšeg potpredsjednika SAD.

U američkoj saveznoj državi Illinois jučer je osvanula poruka bivšeg američkog veleposlanika u BiH Thomasa Millera koji je podsjetio Bošnjake na Bidenovo prijateljstvo prema BiH.

“Joe Biden je dokazani prijatelj BiH prije, tijekom i poslije rata”, navedeno je u poruci Millera, prenose Vijesti.ba.

Hrvatski Medijski Servis podsjeća kako je Thomas Miler bio veleposlanik SAD u BiH u vrijeme kada je visoki predstavnik u BiH Wolfgang Petritsch naredio ( kažu po Milerovom nalogu) preuzimanje i uništenje Hercegovačke banke, te kada je u Federaciji BiH ukinut paritet između Hrvata i Bošnjaka u Vladi FBiH, na štetu Hrvata, te pod Millerovom dirigentskom palicom uspostavljena SDP-ova Federalna vlada “Alijansa” iz koje je isključena stranka koja je dobila većinsku potporu Hrvata na izborima- HDZ BiH.

– Jedan strani diplomata tada mi je rekao: -Vi Hrvati ili se iselite ili asimilirajte, ponovio je i nedavno vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, koji ni nakon skoro 20 godina, čini se, nema smjelosti otkriti o kom se radi.

Hrvatski Medijski Servis već je ranije pisao kako je to izrekao upravo američki veleposlanik Miller.

Ovo je diplomata koji je kardinalu Puljiću rekao: “Vi Hrvati ili se asimilirajte, ili iselite”