Published On: Pon, lis 15th, 2018

U Središnjoj Bosni Hrvati se odriču Komšića i natpisima ispred kuće

Koliko je izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda kontroverzan, najbolje ilustruje fotografija iz Viteza, gdje je mještanin ispred kuće postavio natpis kojim poručuje da Komšić nije hrvatski član Predsjedništva.

“Komšić nije hrvatski član Predsjedništva BiH”, natpis je na improviziranoj tabli koja je postavljena ispred jedne kuće u Vitezu, kojim domaćin želi naglasiti koliko se protivi izboru Komšića u predsjedništvo, javlja portal Klix.ba.

Podsjetimo, gostoprimstvo Komšiću otkazalo je čak 11 općina u središnjoj Bosni. Jedanaest hrvatskih načelnika i predsjednika vijeća općina u poručilo je u petak da novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije dobrodošao u tim sredinama.

Kako su objavili u zajedničkom otvorenom pismu, hrvatski dužnosnici općina Kreševo, Dobretića, Jajca, Viteza, Kiseljaka, Busovače, Fojnice, Travnika i Novog Travnika, te Uskoplja i Bugojna, Komšića smatraju ‘drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH’.

“U svom prvom obraćanju nakon protuustavne i nezakonite pobjede za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Hrvatima u Središnjoj Bosni je poslao posebnu poruku i posvetio nam nekoliko minuta svog govora, i mi njemu posvećujemo ovo pismo i javno dajemo do znanja kako na prostore Središnje Bosne gdje žive Hrvati nije dobrodošao, ukoliko on uopće zna gdje žive Hrvati u Središnjoj Bosni jer je potporu dobio u bošnjačkim mjestima po našim općinama“, navedeno je u otvorenome pismu u petak.

Prošli se tjedan u Mostaru održao i prosvjed protiv Željka Komšića i njegovog izbora za predstavnika Hrvata preglasavanjem od strane Bošnjaka na kojemu se okupilo oko 10 000 ljudi, a povodom prosvjeda Komšiću je otkazano gostoprimstvo u gotovo cijeloj zapadnoj Hercegovini, gdje žive pretežito Hrvati.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare