U Srebrenici osvanuli plakati s natpisom “Genocida nije bilo”

“Istočna alternativa” danas je na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepila plakate s likom haškog osuđenika, zapovjednika Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića i natpisom “Genocida nije bilo” i “Bog te poživio i zdrav nam bio”.

Predsjednik ovog Udruženja Vojin Pavlović rekao je Srni da na ovaj način žele da skrenu pažnju javnosti da u Srebrenici nije počinjen genocid, te najavio da će plakate lijepiti i u Bratunci i Milićima.

“Čak i britanski dokumenti potvrđuju da nije bilo genocida i to pokazuje da su u Haagu i Sudu BiH donošene političke presude optuženim Srbima i da treba pokrenuti proces revizije svih tih presuda, kao i kvalifikacije srebreničke nesreće”, dodao je Pavlović.

On je dodao da su počeli borbu za reviziju haških presuda i ukidanja kvalifikacije genocida, te da će to biti prvo lijepljenje plakata.

“Prvo ćemo upozoriti lijepljenjem plakata, a zatim ćemo poduzimati i druge aktivnosti i oblike borbe za dokazivanje prave istine o Srebrenici i događajima od 1992. do 1995. godine“, istaknuo je Pavlović.

On je dodao da je sramota svjetske javnosti, pravosuđa i međunarodnih organizacija da toliki broj Srba izdržava dugogodišnje kazne zbog nečega što se nije dogodilo i što dokazuju čak i britanska dokumenta s kojih je nedavno skinuta oznaka tajnosti.

Pavlović je napomenuo da je ovo i vid podrške bivšem zapovjedniku Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću povodom božićnih praznika i Dana Republike Srpske./Srna/HMS/