Published On: Ned, srp. 15th, 2018

U Srbiji, BiH i Sloveniji oduševljeni Hrvatskom; evo što sve pišu njihovi mediji

Mediji iz regije dali su očekivano velik prostor finalnoj utakmici svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske (2:4) u kojoj se naša reprezentacija morala zadovoljiti srebrnim odličjima

U Srbiji Mondo piše da su Hrvati tužni iako ne bi trebali biti, jer je ovo za njih povijesni uspjeh. Navodi se da je Francuska zasluženo uzela titulu, jer je svladala najugodnije iznenađenje prvenstva. Spominje se kako je Hrvatska igrala besprijekorno u prvih sat vremena, ali je imala dvije pogreške što su Francuzi iskoristili.

Večernje novosti su izašle s naslovom ‘Hrvatska pala u finalu, Francuska je prvak svijeta.’, u izvještaju se opisuju golovi, a dio prostora dobio je i Luka Modrić zbog Zlatne lopte.

Kurir je napisao ‘Francuzi novi vladari planete, senzacionalno finale Mundijala, tricolori slomili odlične Hrvate u ludom meču.’ Napominje se da su hrvatski nogometaši stvarali prilike, ali im je nedostajala realizacija za razliku od Francuza koji daju golove i bez prilika.

U BiH Dnevni avaz piše ‘Francuzi prvaci svijeta, a Hrvatima srebro’. I u njihovom izvještaju vidi se da smatraju da je naša reprezentacija izgledala bolje na terenu, ali joj je nedostajalo sreće.

Sportsport.ba kaže ‘Vatreni nisu uspjeli, iako su igrali otvorenije i bili opasniji, a isti medij prenosi komentar poznatog BiH stručnjaka Amara Osima.

‘Blago rečeno, čudna utakmica. Svjetsko prvenstvo gledam 44 godine, ali nikad ga nije osvojila ekipa koja je manje kontrolirala utakmicu od Francuske. Oni su se natjecali tko će biti gori, smotaniji… Slabo su igrali, a imaju kvalitet’, jasan je bio Osim dok je za Hrvatsku imao riječi hvale.

‘Hrvati su još jednom pokazali zašto su tu. Pojave se u finalu i igraju normalno, igraju nogomet kao da su stalno tu. Definitivno su me oduševili pristupom.’