Published On: Sun, Sep 6th, 2015

U SRBA NE PADAJU GLAVE AL JESU TEŠKE RIJEČI: Dodik je kao Kim Il Sung, samo je pitanje hoće li streljati ljude

Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH i lider PDP-a, komentirajući najavu da bi Narodna skupština RS trebala raspravljati o temi genocida ističe kako najveću težinu od svih najavljenih rezolucija ima ona o genocidu u NDH.
“Nažalost ona je uklopljena u sve ove druge stvari koje predstavljaju političku bitku. Priča o genocidu nad Armencima je došla kao neka vrsta odgovora na priču o genocidu u Srebrenici. Da ovo nije politička bitka rezoluciju o Armencima je bilo potrebno dobro osmisliti kako su to uradile neke europske zemlje”, ističe Ivanić za ATV.
Osvrćući se na prozivke vlasti u RS Ivanić napominje da je konačno, nakon toliko godina čekanja, oslobođena izgradnja mosta na Savi u Gradišci i autoput će konačno imati svoj izlaz ka ostatku Europe.
“Ova vlast to nije uspjela osam, devet godina, a ova struktura u Vijeću ministara BiH je to odmah završila. Pruga Sarajevo – Beograd će također biti jedan od prioriteta koje će financirati europske institucije. Ima tu mnogo prazne priče i bolje bi bilo Vladi RS da se uključi i surađuje, a ne da ignorira i onda optužuje nekog drugog”, kazao je srpski član Predsjedništva.
“Sukob sa srpskim predstavnicima u Sarajevu proizvodi SNSD koji je frustriran, a i gospodin Dodik osobno, činjenicom da postoje ljudi koji rade mimo njegove volje i to sada proglašava veleizdajom. Očito i mi dobivamo Kim Il Sunga. Još je samo pitanje hoće li stavljati ljude pred topove i streljati ih kad njemu padne na pamet”, tvdi Ivanić.
Dodaje kako je priča o veleizdaji jedna strašna deformacija koju je ova vlast doživjela. Ivanić naglašava kako je u ovom sazivu omogućen izvoz krompira i mlijeka u EU, deblokiran autoput te napravljna masa stvari koju ovu vlast nije uspjela i pričati o izdaji u takvim uvjetima je, prema Ivaniću, apsolutni nonsens./HMS/