U Splitu oskvrnjen mural posvećen 4. gardijskoj brigadi, Torcida ga obnovila za svega par sati

Zahvaljujući Torcidi, cijela situacija se jako brzo riješila i ispravila, a mural je obnovljen je istoga dana do 13 sati.

Četiri slova “S”, napisana na ćirilici, jučer ujutro su osvanula na muralu 4. gardijske brigade, koji je ove godine na dan proslave Oluje napravljen na balotaškom igralištu u kotaru “Lokve”. Vandalizam i provokaciju, osudili su gotovo svi sustanari kojima dan u kvartu i nije najbolje započeo, piše Slobodna Dalmacija.

– Policijski službenici koji su ujutro došli na uviđaj kazali su da su ovo jako opasne stvari. Nagađanja mogu biti svakojaka, ali je činjenica da u ovom kotaru, a pogotovo u zgradi na koju mural gleda, ima još uvijek jako puno miješanih stanova. Sada je najlakše je uperit prstom i nagađati, međutim, činjenica je da je ovo vandalizam i da je netko oskvrnavila mural 4. gardijskoj brigadi. Ne moram uopće govoriti da mi ovo osuđujemo najoštrije – istaknuo je Daniel Lolić, predsjednik Gradskog kotara Lokve.

Međutim, zahvaljujući Torcidi, cijela situacija se jako brzo riješila i ispravila, a mural je obnovljen je istoga dana do 13 sati.