Published On: Sri, tra 14th, 2021

U SLUŽBI REŽIMA: Hayat TV prikrila je premlaćivanje mladog Mostarca. Cenzura je zakonom zabranjena. RAK je na potezu!

Već dva dana regionalni mediji prenose mučne scene premlaćivanja mladog Mostarca od strane dva policajca Hercegovačko-Neretvanske županije. Premlaćivanje se ničim ne može opravdati i nad policajcima je pokrenut stegovni postupak.

U međuvremenu Hayat Media BiH je objavio snimku potjere pretučenog mladića, te nesvjesno priložio dokaz o umješanosti u prikrivanju nezakonitog premlaćivanja. Umjesto da prijavi nadležim organima i da se ogradi od vjerojatno krivičnog djela mostarskih policajaca, Hayat TV je iz svoje snimke isjekao premlaćivanje, a što dokazuje simultani pregled snimke nadzorne kamere i televizije Hayat TV.

Iskreno se nadamo da je Hayat TV prijavila ovaj slučaj odmah po završetku snimanja, jer u protivnom i ona snosi dio odgovornosti.

Pogledajmo prvo snimku nadzorne kamere a nakon toga montirani video televizije Hayat TV.

Usporedimo li dvije snimke, tačno vidimo moment kada jedan o policajaca gleda svoju ruku, a nakon toga šamara mladića koji mirno sjedi. Sada imamo i ton, te možemo jasno zaključiti da nikakvog otpora od strane mladića nije bilo. Snimka mučne scene je obrisana u prilogu Hayat TV.

Vjerojatno svjestan da je sve zabilježeno kamerom, jedan od policajaca pokušavao okriviti mladića za navodno nošenje bijele vrećice, a za što nema nikakvog dokaza. Čak i da je sve istina, niko nema pravo mlatiti osobu koja ne pruža otpor.

Hayat TV se još više ukopala svojim sramotnim opravdanjem: “U potjeru se uključilo više patrola. Jedan od policajaca je tokom potjere pao, pocijepao službene pantolone te zadobio povrede na rukama. Nakon određenog vremena ispred haustora jedne zgrade čulo se da je policija zatekla N. N. muškarca koji je, kako su mu kasnije policajci saopćili, odgovarao opisu, te se naš snimatelj, koji je bio prilično udaljen od te lokacije, zaputio prema tom haustoru. Snimatelj je došao na lokaciju, nakon nastanka spornog snimka s nadzorne kamere što se vidi i na našem snimku. Dakle, kada je policija rekla muškarcu da ustane i kada su ga sproveli do službenog kombija”, piše na stranicama Hayat TV,što naravno ne odgovara istini.

Bilo bi pošteno da istražni organi pregledaju sve nebrađene materijale korištene pri realizaciji video emisije Slučajevi X u produkciji Hayat TV, a u cilju da se od poštenih policajaca odvoje oni koji nisu zaslužili nositi policijsku odoru.

 

(TBT)