Published On: Sri, tra. 19th, 2017

U SLUŽBENOM VOZILU Sebiju Izetbegović u Tuzlu vozio službeni vozač Predsjedništva

Sebija Izetbegović, supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prekjučer je boravila u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. U ovaj grad je sa svojim suradnicima stigla u službenom automobilu Škoda Superb registarskih oznaka E30-K-969, registriranim na Predsjedništvo BiH.

Vozač je bio Amar Macić, inače službeni vozač Bakira Izetbegovića. Macićeva supruga, Vildana Macić je tajnica Sebije Izetbegović na UKCS, a ranije je radila kao službenica u centrali SDA, potvrđeno je za N1 iz neslužbenih izvora.

Da rodbinskim vezama tu ne bude kraj, za N1 je potvrđeno i to da sestra Vildane Macić također radi kao uposlenica UKCS, odnosno kao medicinska sestra na Otoringolaringologiji Kliničkog centra u Sarajevu.

Izostao je odgovor nadležnih na osnovu koje Odluke ili Pravilnika službena vozila Predsjedništva BiH mogu koristiti direktori ili zaposlenici drugih institucija.

Inače, da cijela “afera Sebija” bude bizarnija, SDA je čak izdala i službeno priopćenje o posjeti Sebije Izetbegović Tuzli, iako ona na to putovanje nije išla u svojstvu dužnosnice SDA.

 

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer