Published On: Pon, svi. 14th, 2018

U SJENI KRVAVIH PROSVJEDA: U Jeruzalemu otvoreno Veleposlanstvo SAD-a

Danas otvaramo veleposlanstvo, SAD su prva država koja je to uradila – rekao je Friedman u prisustvu Ivanke Trump i njenog supruga Jareda Kushnera.

Američki veleposlanik u Izraelu David Friedman proglasio je novo Veleposlanstvo SAD-a u Jeruzalemu otvorenom na svečanosti kojoj su prisustvovali visoki američki zvaničnici te kćerka i zet američkog predsjednika Donalda Trumpa, javlja Reuters, prenosi Fena.

– Danas otvaramo veleposlanstvo, SAD su prva država koja je to uradila – rekao je Friedman u prisustvu Ivanke Trump i njenog supruga Jareda Kushnera.

Friedman je pohvalio “hrabrost predsjednika Trumpa”. Otvaranje veleposlanstva organizirano je na 70. godišnjicu osnivanja države Izrael. Očekuje se da će tijekom ceremonije i Kushener govoriti te braniti odluku SAD-a da presele veleposlanstvo usprkos protivljenju Palestinaca i većine američkih saveznika.

Palestinci već tjednima prosvjeduju protiv odluke kojom se, kako kažu, priznaje okupacija Jeruzalema, protivno rezolucijama UN. U današnjim krvavim prosvjedima u pojasu Gaze poginulo je, prema novim informacijama 41 osoba, a više od 1.700 je ranjeno. Dok traje ceremonija otvaranja, Palestinci na nekoliko lokacija i dalje prosvjeduju.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer