Published On: Uto, ruj 4th, 2018

U SIRIJI SE SPREMA JOŠ JEDNO KRVOPROLIĆE Trump pozvao Rusiju da stane s napadima, stigao oštar odgovor iz Kremlja: ‘To je gnijezdo terorizma!’

 

Kremlj je odbacio upozorenja američkog predsjednika Donalda Trumpa Siriji da prekine napade u pobunjeničkoj pokrajini Idlib, rekle su državne vlasti u utorak i dodale da je ta provincija “gnijezdo terorizma”.

Trump je u ponedjeljak upozorio sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i njegove saveznike Iran i Rusiju da prekinu s “bezobzirnim napadima” na sjeverozapadnu sirijsku provinciju Idlib jer su moguće stotine tisuća mrtvih.

“Govoriti samo o upozorenjima bez uzimanja u obzir vrlo opasane cjelokupne situacije u Siriji, vjerojatno nije potpun i iscrpan pristup”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Prisutnost militanata u Idlibu narušava mir u Siriji i čini regiju bazom za napade na ruske snage u Siriji, dodao je Peskov.

“Velike grupe terorista su tamo smještene što naravno narušava opću stabilnost stanja i ugrožava pokušaje za bilo kakvom političko-diplomatskim rješenjem”, rekao je on.

“Znamo da se sirijske oružane snage pripremaju riješiti taj problem”, dodao je.

Rusija je u utorak nastavila sa zračnim napadima na pobunjenike u provinciji Idlib nakon stanke od nekoliko tjedana, rekao je sirijski pobunjenik.

Isti izvor je rekao za Reuters da Assad priprema postupne napade kako bi povratio pokrajinu.

Situacija u Idlibu će biti jedna od glavnih točaka dnevnog reda kada se čelnici Rusije, Irana i Turske sastanu u Teheranu ovaj tjedan, rekao je Peskov na konferenciji za novinare, odbijajući daljnja objašnjenja./Hina/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare