Published On: Uto, kol 4th, 2015

U SDP-u KOLEKTIVNO ZATIŠJE: Nemamo komentar na činjenicu da je Lipovača građaninu Tuzle vrijeđao majku

Prošlo je gotovo dva dana od ispada Hamdije Lipovače, uglednog člana SDP-a. On  u jednoj forumskoj raspravi  Tuzlaku u maniru pravog uljuđenog bosanskog socijaldemokrate napisao  kako će dobiti odgovor dobiti nakon što mu on Hamdija Lipovača “završi posao s majkom”. Bio je to odgovor na pitanje građanina iz Tuzle o Lipovačinoj optužnizi i zatvoru. Lipovača je naime optužen da je izvlačio lovu iz proračuna. Da je podizao cijene tendera jednoj firmi kako bi i sam izvukao materijalnu korist. Iz istražnog zatvora pušten je početkom četvrtog mjeseca, a optužnice protiv njega još nema.
Nermin Nikšić nije komentirao ovaj ispad. Damir Mašić. Nitko. Niti jedna jedina žena, članica foruma žena SDP-a nije reagirala na ovaj mizogeni istup jednog od prvaka SDP-a.
Čisto nek se stavi u zapisnik kako to reagira tzv “urbana sarajevska raja” na primitivne istupe vlastitih prvaka i nek ostane upamćeno, koju razinu kulture si dopušta SDP i njihov disidentski pododbor zvan DF.
Ovaj ispad Lipovače nije bitan tek samo zbog Lipovače nego kao lijep primjer demaskiranja jednog općeprihvaćenog spina u BIH i šire.  Spina o kulturnom urbanom i zaostalom i primitivnom ruralnom.
Spina o tome kako je sve što je urbano uljuđenije od seoskog ili ruralnog. Spina kako SDP ili socijaldemokrat automatski znači gospodstvo, ljevicu, uljuđenost, dok je sve što je desno, konzervativno automatski i primitivno ili agresivno.
Suljagić i Lipovača vrijedni su društveni i politički artefakti čiji istupi bi trebali otvoriti oči mnogima koji njeguju kmetski mentalitet u svojim glavama.
Mentalitet prema kojem je uvijek ljepše i bolje negdje tamo, i kako su umniji i sposobniji uvijek negdje tamo. Kmetski mentalitet o nama manje vrijednima, nezaslužnima i nedostojnima koji su nam stoljećima nametali ovi ili oni režimi.
Ako delikventi  Lipovača i Suljagić, a koji čine sami  vrh navodno najurbnaijih stranaka u zemlji, nisu dokaz da je primjerice jedna Hercegovina za njih jedna gromada gospodstvam, i da nam lažnu ljevicu u BIH vode notorne siledžije i primitivci što je onda dokaz?
Ima tako tih nekih tinejdžera ovuda po Hercegovini, koji smatraju kako je jako važno selfirat se u nekom gradu, Beču, Zagrebu, ako ništa onda može i u Sarajevu,  pored nekog šoping centra ili veće zgrade, oni vjeruju  da tamo gore u tim većim gradovima živi neka navodno veća gospoda. Danas u eri globalizacije i interneta, mass medija, kad je apsolutno sve dostupno svima, govoriti o primitivcima sa sela i kulturnima iz gradova iluzorno je. Štoviše na Zapadu je trend rasta primitivista, subkulture urbanih , obrazovanih mladih ljudi, koji bježe iz vreve gradova na sela, smatrajući da u eri interneta ne gube ništa u činjenici da žive na selu, budući da im je sve ionako dostupno.
Ali ovi naši nadobudni kompleksaši. Asimiliraju ih, uvjere ih da su posebni, odabrani, da je njihov životno zadatak uvjeriti primitivnu Hercegovinu u svijetlu budućnost sarajevskih visina, i unitarne ideje BIH. Odu oni  tako studirati u Saraj , i  za dva tri mjeseca vraćaju se s promijenjenim političkim softwerom u glavi. Sve mlade Lipovače i Suljagići. Poslani da nas prosvjetljuju. Kad su od jednog notornog  Čambera, koji je bio zadrti ustašoidni pravaš, uspjeli napraviti metroustašu možete misliti što čine mladim i neopterećenima željnima važnosti.
Odijelo definitivno ne čini gospodina. Pogledajte Lipovačina i Suljagićeva odijela i poredite ih s njihovim izričajem.
U BIH nema urbanih centara. Grad ne čini gospodina. Pogledajte sve gradove u kojima su se snimili i u kojima žive i usporedite ih s njihovim izričajem.
Ljevica u BIH ne postoji.  Poslušajte šutnju BH ljevice na slučajeve Suljagić i Lipovača. Da postoji, ljevica ne bi šutjela.
U BIH ne postoje ženske udruge. NGO organizacije koje su prešutile slučajeve Suljagić  i Lipovača tek su pogoni za hapanje europske i američke  love. Istinske dženderuše ovakve slučajeve jednostavno ne umiju prešutjeti.
Za kraj i jedna dova socdemokrate Lipovače. Lijepo čovjek priča o vjeri. Rijetko ćete naći socdemokratu u Europi da ovako lijepo tumači Kuran, Bibliju i slično. Ako ga SDP nekim čudom i izbaci iz stranke, SAFF bi trebao razmisliti da ga uzme:

poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare