Published On: Sri, stu 25th, 2020

U pustinji američke savezne države Utah otkriveni misteriozni monoliti

Ono što je počelo kao rutinski let iznad rezervata za životinje pretvorilo se u najčudniji let Odjela za javnu sigurnost savezne države Utah kada su njihovi službenici iz helikoptera usred ničega u zabačenom dijelu Utaha ugledali tajanstveni metalni monolit visine od oko 3,5 metra.

Ekipa je letjela prošle srijede, a bili su na zadatku brojanja muflona. No, u jednom trenutku su ugledali strukturu koja je izgledala kao da je ispala iz filma ‘Odiseja u svemiru’.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli UtahDPSAeroBureau (@utahdpsaerobureau)

Prvi ga je primijetio jedan od biologa baš kada smo trebali preletjeti direktno iznad njega. Počeo je vikati “Čekaj, čekaj, okrenite se nazad!”. Pitao samga što je bilo, a on mi je rekao da je vidio nešto što moramo provjeriti – ispričao je pilot Bret Hutchings za CNN i dodao da je to najčudnija stvar na koju je naišao otkako se bavi letenjem.

 

Vratili su se do srebrnog metalnog monolita ukopanog između crvenih stijena. Hutchings kaže kako monolit ne izgleda kao da je slučajno tamo završio, već da ga je netko namjerno tu postavio. Zaključili su da je vjerojatno riječ o nekom umjetničkom djelu.

– Pretpostavljam da je to rad nekog umjetnika novog vala ili nešto takvo. Ili netko tko je obožavatelj Odiseje u svemiru – naveo je Hutchings, referirajući se na scenu iz filma kada se crni monolit pojavljuje pred čovjekolikim majmunima.

Monolit je inače zaštitni znak filma. Riječ je o tajanstvenom izvanzemaljskom artefaktu, potpuno crnom i geometrijski savršenom. Kodno ime za monolit je TMA-1. Ubrzo nakon što ga ljudi otkriju, tajanstveni artefakt odašilje snažan radio signal prema Jupiteru u čijoj se pak orbiti nalazi još jedan monolit, ali puno, puno veći…