Published On: Sub, ožu 9th, 2013

U prometnoj stradao kapetan reprezentacije BiH: Otac poginuo, sin se bori za život

ISTOČNO SARAJEVO – Četrdesetdevetogodišnji Spasoje Aćimović je poginuo, dok je njegov sin Miloš teško povrijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u općini Kalinovik, na magistralnom putu Foča – Sarajevo.
Glasnogovornik u Centru javne sigurnosti  / CJB / Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je Srni da se nesreća dogodila oko ponoći u mjestu Sijeračke stijene, kada je Aćimović izgubio kontrolu nad vozilom, koje je sletjelo u kanjon Bistice.
Aćimovićev sin, koji je teško povrijeđen, prevezen je u bolnicu u Foči.
Srna nezvanično saznaje da je teško povrijeđen Miloš Aćimović, kapiten fudbalske kadetske reprezentacije BiH.
Otac je, kako prenosi Doznajemo.com, Miloša Aćimovića vozio na okupljanje reprezentacije u hotel “Park” u Sarajevu, koje je zakazano za 12 sati. Sat prije toga, nakon što su prošli Foču, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodila se nesreća. Navodno je vozač na skliskoj cesti izgubio nadzor nad upravljačem i automobil je sletio u rijeku Bistricu. Na mjestu nesreće poginuo je Milošev otac, dok je 16-godišnji nogometaš izvađen iz automobila i prevezen u fočansku bolnicu.
Mladi igrač je navodno u svjesnom stanju, ali su mu ozljede jako teške i život mu je ugrožen.
– Sve nas je ovo jako pogodilo. Ovo je velika tragedija za obitelj Aćimović, a mi se nadamo da će Miloš prebroditi trenutnu krizu, izboriti se za život i nastaviti igrati nogomet – rekao je izbornik U -17 reprezentacije BiH Sakib Malkočević.
Selektor je dodao da Miloš Aćimović još ne zna da mu je otac poginuo.
Kadetska reprezentacija BiH okupila se u Sarajevu pred turnir u Umagu, na kojemu će sudjelovati još i Makedonija, Crna Gora i Hrvatska.