Published On: Sun, Sep 10th, 2017

U potrazi za boljim životom BiH napustilo i 10.000 potencijalnih terorista

Sve veći odlazak građana iz BiH se odrazio i na one za koje su mnogi smatrali da im je tu baza, prvenstveno predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar – Kitarović. BiH je u posljednjih 30 dana napustilo i 10.000 potencijalnih terorista.

Na ovaj potez su se odlučili zbog nepovoljnih uvjeta za njihov život, ali i zbog nedostatka perspektive. pa sumnjaju da će doći do ozbiljnijih promjena u bh. društvu u budućnosti.

“Dosadilo nam je više čekati neku akciju u BiH ili regionu, jednostavno uslovi života za teroriste su ovdje veoma loši. Odlučili smo svoju sreću potražiti na drugim mjestima, prvenstveno u zemljama zapadne Evrope.”, izjavio je predstavnik terorista, čiji identitet nam nije poznat jer je tokom ovog intervjua zaboravio ponijeti pasoš, a ni sam ne zna koje ime mu stoji u pasošu.

Potencijalni teroristi su još naveli da ni oni sami nisu znali da ih ima 10.000, te su istakli zahvalnost predsjednici Grabar – Kitarović koja je uspjela ekspresno da ih prebroji i uvidi tačnu brojnost njihove organizacije.

Aldin Alić / Karakter.ba