Published On: Čet, srp 29th, 2021
#3rd |

U Posušju najmasovniji golf turnir u spomen na Veljka Lončara

”Kamen, krš i maslina – memorijal Veljko Lončar” je turnir u golfu koji će se na Topali, terenu golf kluba Posušje održati u subotu 14. kolovoza. Iako do turnira ima još dosta vremena pripreme su već u punom zamahu. Kako bi sve bilo na vrhunskoj razini, ništa se ne prepušta slučaju. Odlučan, pedantan, temeljit, brz… Takav je bio jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik posuškog golf kluba Veljko Lončar, pa se ni u organizaciji turnira u njegovu čast ništa ne prepušta slučaju.

”Taj čovjek bio je tolika ljudska i moralna veličina, da je zaslužio da se ovakav turnir napravi u njegovo ime i s njegovim imenom te da zaživi”, govori nam predsjednik GK Posušja i Lončarev nasljednik na toj poziciji Tihomir Parlov.

Ovaj turnir ”Kamen, krš i maslina” održava se desetu godinu, ali prvi put kao memorijal Veljka Lončara. Parlov nam je rekao kako je turnir najbrojniji na ovim prostorima i da je rekord bio 82 igrača, ali ove godine zbog Lončareva memorijala očekuju još više igrača – oko stotinu iz Hrvatske, BiH, Slovenije, ali i šire.

Ovaj turnir obilježit će desetljeće postojanja, a Parlov nam ističe kako ga još nitko nije osvojio dva puta te nam dodaje kako je to jedini turnir kojega on do sada nije osvojio, a četiri puta bio je drugi. To objašnjava organizacijskim obavezama na turniru, odnosno logističkoj pripremi, zbog koje trpi sportska priprema, a s obzirom koliko obaveza u organizaciji samog turnira ima sumnjamo da će predsjednik posuškog golf kluba turnir osvojiti i ove godine, iako će se natjecati, ali i biti domaćin za više od stotinu golfera i drugih gostiju koji će taj dan biti u Posušju. Parlov je sa svojim suigračima Žarkom Romićem, Ivanom Lončarom, Mladenom Mušurom, Nevenkom Ćukom, Draganom Mikulićem i Jerkom Jurišićem nedavno postaa državni prvak u golfu, što je posuškom klubu peti naslov.

Turnir ”Kamen, krš i maslina – memorijal Veljko Lončar” održavat će se cijeli dan 14. kolovoza na terenima kod Posušja na Topali, a u 20 sati je večera za sve uzvanike, dodjela medalja i druženje uz glazbu uživo. Za dobru atmosferu pobrinut će se klapa Grga, Antoinette, DJ…

Veljko Lončar preminuo je u travnju prošle godine u 60. godini života u SKB-u Mostar. Bio je jedan od najuspješnijih bh. poduzetnika, vlasnik tvrtke Vokel, Krenuo je u svom Posušju, da bi kasnije poslovnice Vokela otvarao diljem BiH i Hrvatske. Uz gospodarsku, imao je i snažno izraženu humanitarnu i društvenu crtu, a zahvaljujući njemu Golf klub Posušje na čijem je čelu bio, postao je brend u Hercegovini, u kojeg su dolazili igrati ljudi iz cijeloga svijeta, a pamtit će ga se i kao utemeljitelja i predsjednika Udruge gospodarstvenika Posušje, jedne od najuspješnijih i najrelevantnijih gospodarskih udruga u BiH.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x