Published On: Sub, srp 17th, 2021

U poplavama diljem Europe više od 150 mrtvih. Nestalih je više stotina

Broj stradalih u poplavama na zapadu Njemačke i dalje raste – zabilježeno je više od 130 žrtava nakon što je policija u subotu objavila 90 smrtnih slučajeva u okrugu Ahrweiler.

Prema podacima objavljenima u subotu, u njemačkim zapadnim regijama poginule su ukupno 133 osobe, dok su u regiji Sjeverna Rajna-Vestfalija službenici u petak potvrdili 43 smrtna slučaja.

Spasilačke službe nastavljaju raditi diljem zapadne Europe nakon što je više od 150 ljudi poginulo u poplavama koje su prouzročile obilne kiše u dijelovima Njemačke, Belgije, Francuske, Švicarske, Luksemburga i Nizozemske.

Spasilačke službe na terenu u Njemačkoj

U subotu ujutro je u Njemačkoj policija priopćila da očekuje porast broja smrtno stradalih u okrugu Ahrweiler, kriznom žarištu pokrajine Porajnje-Falačka.

Tamošnja policija zaprimila je 618 dojava o ozlijeđenima.

U dolini Ahr su oštećeni mostovi i blokirane ceste te je policija od stanovnika zatražila da izbjegavaju to područje kako bi se olakšalo kretanje spasilačkih vozila.

Više od dva dana nakon što su poplave zahvatile regiju, mnogi se još uvijek vode kao nestali. Pretraživanje i spašavanje su u tijeku.

Deutsche Bank donirao pola milijuna eura

Deutsche Bank donirao je pola milijuna eura žrtvama poplave u Njemačkoj.

Najveća njemačka banka skupila je više od 30.000 eura za njemački Crveni križ u protekla 24 sata, rekao je dopredsjednik Karl von Rohr na LinkedInu.

Banka je sama donirala 500.000 eura. 

“Uvijek postoje trenuci u našoj zemlji kada moramo stati jedni pored drugih i zajedničkim snagama prebroditi patnju i posljedice ove prirodne katastrofe”, dodao je.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x