Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

U Parlament Katalonije ušla i nova krajnja desnica: “Gdje vladaju muslimani, počinje barbarstvo”

Must Read

Prema rezultatima izbora, dva mjesta u parlamentu Katalonije imat će i novoformirana Alianca Catalana koju predvodi gradonačelnica općine Ripoll Silvia Orriols.

Stranka koja je nastala 2020. godine kao rezultat nezadovoljstva aktualnom katalonskom političkom scenom, polako se pretvara u ozbiljnu političku opciju, a ono što sve zabrinjava jeste sama ideologija njene predsjednice i ostalih članova koja se može opisati krajnje desničarskom.

“Orriols je dio ksenofobične političke struje, posebno prema migrantima iz Magreba. Ona je ranije upozorila na opasnosti od ‘političko-religijske ideologije islama‘ te je govorila o tome da ‘gdje su muslimani većina, prestaje civilizacija i počinje barbarstvo‘”, navode španjolski AS.

Također, Orriols je povezivala rast kriminala u Kataloniji s imigracijom te je naglasila kako smatra da Katalonija može savladati ovdašnje kriminalce, ali da to ne mora raditi u suradnji sa strancima.

Nekoliko političkih eksperata ovu političku opciju u Kataloniji okarakteriziralo je kao regionalni Vox, tj. desničarsku partiju na političkoj sceni Španjolske.

“To je katalonski Vox jer s njima dijeli konzervativnu viziju po pitanju imigracije. Ipak, razlikuje se po razmišljanima o teritorijalnoj usklađenosti Katalonije unutar Španjolske budući da je Orriols čvrsti branitelj pokreta za nezovisnost i jednostranog proglašenja neovisnost”, objašnjava se u tekstu.

- Advertisement -

4 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -