Published On: Fri, Apr 12th, 2019

U ovakvim su luksuznim apartmanima u New Yorku guštali Petra Sanader i njen dečko Andrej Dojkić

New York je jedan od najuzbudljivijih i najzanimljivijih gradova svijeta, ali život u njemu nije nimalo jeftin, naročito ako se traži stambeni prostor nekoj od atraktivnih četvrti u središtu, piše Slobodna Dalmacija.

Trenutačno se u stambenom bloku Zeckendorf Towers na istočnoj strani Union Squarea na Manhattanu prodaje šest stanova, od garsonjere s kupaonicom površine 42 četvorna metra, do trosobnog stana s dvije kupaonice površine 130 četvornih metara.

Cijena im se kreće od 825.000 do 2,9 milijuna dolara, odnosno, u prosjeku je to između otprilike 19.000 i 22.000 dolara po četvornom metru.

U tom istom bloku zgrada, a sastoji se od četiri tornja visine 89 metara sa 29 katova i ukupno 630 stanova, za iznajmljivanje je ponuđeno pet stanova. Svi su jednosobni s jednom ili dvije kupaonice, veličine od 43 do 93 četvorna metra, a cijena mjesečnog najma je četiri tisuće dolara pa naviše.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Just reduced to $1,350,000 1 Irving Place V17B #douglaselliman #slosarsellsnyc #condo #nycrealestate #unionsquare

Objavu dijeli Matthew.Slosar (@slosarsellsnyc)

Zašto Zeckendorf Towers? Zato jer je taj rezidencijalni blok u srcu New Yorka isplivao na površinu nakon što je na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, tijekom svog svjedočenja, Robert Ježić kazao kako je na Sanaderovo traženje 2010. godine platio 250 tisuća eura za troškove putovanja, najam stana i poslovnog prostora u New Yorku za mladića premijerove kćeri.

U poslovnim knjigama je to prikazano kao trošak projekta otvaranja predstavništva u New Yorku, a račun je podmirila Ježićeva tvrtka ABC Holding.

Poznato je da u New Yorku živi Sanaderova starija kćer Petra koja se, nakon što je 2008. diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, preselila se u SAD, a tijekom studija je započela vezu s glumcem Andrejem Dojkićem.

Tijekom istrage o tajnim Sanaderovim računima u inozemstvu, USKOK je naišao na glumčevo ime.

Prema podacima dobivenima od američkog ministarstva domovinske sigurnosti, iza tvrtke International Chemical Services Coporation, koja je 1. rujna 2008. godine unajmila stan u Zeckendorf Towersu, krije se ime Andreja Dojkića, a stan od pedesetak kvadrata je, po svemu sudeći, bio unajmljen za mladi par koji je vezu prekinuo 2010. godine.

Petra Sanader je navodno 2011. istražiteljima FBI-ja kazala kako ne zarađuje ni centa, te da joj je najam stana plaćen “preko treće osobe”.

Brojni stanovi bloka Zeckendorf Towers, čija je izgradnja dovršena 1987. godine, imaju spektakularan pogled na New York i obližnji park, stanarima je na raspolaganju bogatim zelenilom ukrašena velika terasa od 1300 četvornih metara na razini sedmog kata.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

❄️❄️❄️

Objavu dijeli @ michelleessu

U zgradi je odlično opremljeni rekreacijski centar, sauna i 18-metarski bazen. Privatni prilazni put vodi do elegantnog predvorja, 24 sata su u službi vratar i recepcioner, kao i djelatnik u garaži.

U neposrednoj blizini zgrade je postaja glavnih linija podzemne željeznice, brojni restorani, kina, butici, trgovine, tržnica…

Među rijetke mane Zeckendorf Towersa ubrajaju se činjenica da se radi o velikom kompleksu, okolni promet je gust, a povremeno se i malo duže čeka na liftove, piše Slobodna Dalmacija.