Published On: Thu, Jun 6th, 2013

Pogledajte kako je označeni novac završio u korpi za kišobrane ispred Budimirovog ureda

Federalna Televizija tvrdi kako snimci nadzorne kamere u hodniku ispred ureda Živka Budimira u Mostaru pokazuju kako je torbica sa označenim novcem završila u korpi za kišobrane.

Snimak je nastao 26. travnja, kada je državna tužiteljica Dijana Kajmaković u pratnji pripadnika SIPA-e ušla u Budimirov ured s namjerom njegova uhićenja.

Budimir je u to vrijeme bio u svom sarajevskom uredu, ali se u njegovom uredu u Mostaru nalazio Ivan Knezović, jedan od svjedoka insidera, koji mu je, prema planu Tužiteljstva BiH, trebao predati označeni novac u takozvanom simuliranom otkupu.

Obzirom kako Budimir nije bio u uredu, plan je propao, a kamere su potom zabilježile kako je Kajmaković izvela Knezovića u hodnik i rekla mu gdje da sjedne. Potom je on torbicu s označenim novcem u više navrata pokušao staviti u korpu za kišobrane, a kad je to konačno i uspio, pripadnici SIPA-e su ga odveli.

“No, tog dana Ivan Knezović nije uhićen. Tužitelji ga nisu uhitili ni mjesec poslije. Torbica s označenim novcem koju je ubacio u kutiju za odlaganje kišobrana ispred ureda Živka Budimira nije se našla na popisu dokaza koje je Tužiteljstvo priložilo Sudu BiH. Gdje se nalazi torbica i novac – zasad nitko ne zna. Jedino je poznato kako tužiteljica Dijana Kajmaković za Knezovića nije predložila pritvor”, navodi Federalna televizija u svom prilogu koji možete pogledati na videu s desne strane teksta.

Dnevnik.ba