Published On: Ned, kol 27th, 2017

U Njemačkoj ukrao milijun eura, pa pokušao pješice ući u Srbiju

Njemački “Bild” je objavio kako je lopov, vjerojatno rodom iz Zapadne Srbije, a prenio je i da kompanija za osiguranje “Prosegur” kod koje je lopov bio zaposlen nije imala komentar na ovaj incident.

Na granici Srbije i Mađarske uhićen je Rijad K. (26), državljanin Srbije osumnjičen da je ukrao milijun eura iz vozila kojim se prevozio novac u Njemačkoj.

Kako navode njemački mediji, Rijad je uhićen dok je pješice pokušavao da uđe u Srbiju iz Mađarske.

On je zbog svoje spektakularne pljačke preko noći postao jedan od najtraženijih bjegunaca u Njemačkoj, nakon što je ukrao milijun eura koje je prevozio u kompaniji za osiguranje “Prosegur” u kojoj je bio zaposlen, prenosi “Blic”, javlja Tanjug.

Vjeruje se kako je Rijad u ovoj nesvakidašnjoj kradi imao sudionika.

Rijad K. je u četvrtak u jutro, po običaju, sa dvojicom kolega, u blindiranom vozilu firme “Prosegur”, gdje radi po ugovoru, išao do banaka po novac.

Ostao je u vozilu dok su dvojica kolega izašla kako bi preuzela eure upakirane u specijalne vreće. Čim su mu nestale iz vidokruga, Rijad K. je dao gas i pobjegao u blindiranom kombiju s novcem.

Posle vožnje ne duže od 400 metara od mjesta gdje je ostavio dvojicu kolega, 26-godišnji državljanin Srbije je na parkingu koji nije vidljiv sa glavnog puta, ostavio transportno vozilo i nestao.

Tu ga je, kako se vjeruje, čekao pomagač i zajedno su iznijeli novac iz blindiranog kombija. Iza njih je ostalo tek nekoliko novčanica koje su, kako se vjeruje, ispale iz vreća.

Njemački “Bild” je objavio kako je lopov, vjerojatno rodom iz Zapadne Srbije, a prenio je i da kompanija za osiguranje “Prosegur” kod koje je lopov bio zaposlen nije imala komentar na ovaj incident.

U petak, dan posle nesvakidašnje pljačke, policija je priopćila da je osumnjičeni Rijad K. već poznat, i to zbog krađa i napada. Međutim, napomenuli su mediji u Njemačkoj, ta djela po svemu sudeći nisu bila dovoljno ozbiljna pa je on nesmetano dobio licencu da se bavi poslovima osiguranja novca.