Published On: Pon, stu 2nd, 2020

U napadu talibana na kampus u Kabulu ubijeno je najmanje 10 studenata. Pucali su u njih dok su bježali

Napadači na sveučilišni kampus u Kabulu u ponedjeljak su ubili najmanje deset studenata i sukobili se sa snagama sigurnosti, prenose afganistanski sigurnosni izvor i svjedoci.

Napadači su pucali na studente koji su bježali u prostorije kampusa u afganistanskoj prijestolnici, prenosi jedan svjedok. „Pucali su na sve studente koje su vidjeli“, rekao je Fathullah Moradi, dodavši kako je sa skupinom prijatelja uspio pobjeći kroz jedan od izlaza s kampusa.

 

Talibani i njihovi borci objavili su da ne stoje iza napada, a za njega još nitko nije preuzeo odgovornost.

Napad nakon eksplozije u okolici

Svjedoci tvrde kako je napad uslijedio nakon eksplozije u okolici.

“Najmanje deset ljudi je ubijeno, a mnogi su ozlijeđeni”, rekao je sigurnosni izvor iz afganistanske vlade koji je htio ostati anoniman.

Predstavnik NATO-a u Afganistanu Stefano Pontecorvo osudio je napad.

“Ovo je drugi napad na obrazovne institucije u Kabulu u deset dana. Afganistanska djeca i mladi moraju se osjećati sigurnima dok se obrazuju”, priopćio je.

Prošli mjesec su u napadu na obrazovni centar u Kabulu ubijene 24 osobe, većinom studenti.

Nasilje pogađa Afganistan u vrijeme dok se vlada i talibanski pregovarači sastaju u Kataru kako bi postigli mirovni sporazum koji će rezultirati povlačenjem američke vojske.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>